Győri Atlétikai Club Győr város EYOF 2017 Magyar Antidopping csoport

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak Magyarország, ezen belül is Győr ad otthont, a GYAC pedig kiemelkedő házigazda szerepben fogadja majd a rendkívül jelentős sporteseményt.

A verseny megváltoztatja városunk életét, egyesületünket pedig a hazai legmodernebb klubok közé emeli. A fesztivál a GYAC meglévő létesítményei köré épül, a fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhető új csarnokok és épületegyüttesek pedig az egyesület sportéletét gazdagítják majd - további lehetőségeket teremtve a minőségi sportolásra, valamint versenyeztetésre.

A nagyszabású fejlesztésekkel az olimpiát követően is szinte bármilyen világeseményt fogadhatunk és rendezhetünk majd, továbbá fontos edzőtáborozási bázissá is válhatunk.

GYAC - EYOF 2017

49 ország, 14-17 éves fiatal tehetségei 9 sportágban

Atlétika – Torna – Úszás – Kosárlabda – Kézilabda – Tenisz – Kerékpározás – Judo – Röplabda

Rengeteg tehetséges magyar fiatal hazai pályán mutatkozhat majd be, és alapozhatja meg jövőbeli sportkarrierjét– hiszen a jelen tehetsége, a jövő példaképe. A győri EYOF beírja magát a hazai és nemzetközi sporttörténelembe.

Az EYOF élmény, kulturális találkozások színhelye, barátságok kezdete, karrierek első állomása, a jövő felnőtt bajnokainak kibontakozási lehetősége.

GYAC - EYOF 2017

Legfontosabb együttműködő partnerek az EYOF pályázatban

  • Magyar Olimpiai Bizottság
  • Győr Város Önkormányzata
  • Magyarország Kormánya

Győr kiemelkedő sporteredményekkel, pezsgő sportélettel rendelkező sportos város, 2010-ben pedig elnyerte Magyarország legsportosabb városa címet is. Az EYOF megrendezése jelentős előrelépést jelent az utánpótlás-nevelésünk számára és segít a sport népszerűsítésében is.

GYAC - EYOF 2017 - Győr

Ezen okok miatt döntött úgy egyhangúan a város képviselőtestülete, hogy a MOB-bal közösen pályázatot nyújt be a 2017. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére és elsőrangúan támogatja azt. A fesztivál sikerének záloga Borkai Zsolt, egykori olimpiai bajnok, Győr polgármestere, aki Bizottsági Tagként is támogatja a sporteseményt. Győr Város Önkormányzatának támogatása a GYAC további sportszakmai életében is tartós hatással bír majd.

fotók: gyor2017.hu

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.