Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Győr város

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2011. június 24-i, nyár előtti utolsó közgyűlésén megszavazta, hogy Győr pályázik a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének jogára.

Ifujsági olimpiai fesztivált rendezne Győr

A pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen nyújtja be a város.

1990-ben hívta életre Jacques Rogge az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) annak érdekében, hogy a lehetőséget biztosítson az ifjúsági korosztályos versenyzőknek az olimpiai játékok eszmeiségének, egyetemlegességnek és szervezési rendjének megismerésére.

Hasonlatosan az olimpiai játékokhoz vagy más kontinentális bajnokságokhoz az EYOF versenyeit nem minden évben tartják. A négy éves olimpiai ciklushoz igazodva és az olimpiákat nem zavarva minden páratlan évben rendezi meg Európa valamely városa az utánpótlás mára már talán legrangosabb seregszemléjét.

Az EYOF használhatja az Olimpiai Játékok olyan szimbólumait, mint az olimpiai zászló, az olimpiai himnusz és az olimpiai láng. A fesztivál megrendezéséhez ugyanakkor korántsem kell olyan mértékű infrastrukturális és anyagi követelményeket teljesíteni, mint az Olimpiai Játékok esetében.

Magyarország minden alkalommal részt vett az eddigi eseményeken a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szervezésében. Hazánk, azon belül is Győr városa jó eséllyel pályázik a 2017-es EYOF megrendezésére.

Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke elmondta: „A fesztivál nemcsak azért bírna kiemelkedő jelentőséggel, mert országunk még nem rendezett ilyen eseményt, hanem azért is, mivel Magyarország történetében első alkalommal kerülhetne felvonásra az olimpiai zászló, felcsendülhetne az olimpiai himnusz és fellobbanhatna az olimpiai láng, nagy örömünkre Győr városában.”

Az elmúlt időszak nagysikerű győri világversenyei után a 2017-ben esedékes EYOF is olyan esemény, melynek megrendezése - az Európai Olimpiai Bizottság pozitív döntése esetén - mindenképpen tovább növeli a város nemzetközi jó hírét, idegenforgalmi vonzerejét.

forrás: http://gyor2017.hu/hu_HU/hirek/ifjusagi-olimpiai-fesztivalt-rendezne-gyor

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.