Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Esemény

A budapesti rendezvény után vasárnap Győrben, az Aranypart szabadstrandon (Laposon) folytatódott az a családinap-sorozat, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az olimpiarendezésről szóló társadalmi párbeszéd jegyében hirdetett meg.

GYŐRBEN FOLYTATÓDOTT A CSALÁDI FESZTIVÁL A MAGYAR OLIMPIÁÉRT PROGRAMSOROZAT

Képek hamarosan a képgalériában!

Az eseményen fellépett a Hooligans, Caramel, Janicsák Veca és Danics Dóra, míg a legkisebbeket Szalóki Ági koncertje szórakoztatta. Emellett a Sportvidámpark mintegy 20 féle kreatív sportpróbával, a nagyszínpad olimpikonokkal, bemutatókkal, valamint kvíz- és nyereményjátékokkal, az Olimpiai Látogatóközpont pedig interaktív kiállítással várt minden korosztályt.

A rendezvény a magyar olimpiáért szórakoztató, de egyben az informálódásra és a véleménynyilvánításra is lehetőséget adó ingyenes programsorozat, amelyet a MOB az olimpiáért folyó társadalmi párbeszéd keretében szervez. Győrnek kiemelt szerepe van a programban, elvégre a város egy magyar olimpia esetén, mint Budapestet kiegészítő eseményhelyszín és szálláshely is szóba jöhet.

Az eseményen részt vett az olimpiai-, világ és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián is, aki elárulta: „Több nagy versenyen szerepelhettem már hazai közönség előtt, és valamennyi felejthetetlen élmény volt. A magyar szurkolók kivételesek! Egy olimpia semmihez sem hasonlítható, kívánom, hogy a magyar olimpikonok 2024-ben átélhessék ezt a csodát.”

A Családi fesztivál keretén belül Győr kiemelt sportegyesülete a Győri Atlétikai Club is megmutatta, hogy sportolói készen állnak arra, hogy a nagy elődök, Olimpikonok nyomdokaiba lépjenek. Klement Tibor, az Egyesület elnöke köszöntötte a már kora délután kilátogató vendégeket és néhány szóban összefoglalta, miért is olyan hatalmas esemény Győr életében a 2017-es EYOF és mit adhat egy valódi felnőtt Olimpiai rendezése az országnak és a városnak.

A köszöntő után a klub tornászai léptek színpadra, akik látványos gyakorlatokkal szórakoztatták a nézőket, majd a judo sportág korosztályos válogatott sportolói mutattak be pazar dobásokat az érdeklődőknek. Láthattuk azt is, ahogy egy 60 kilós lány könnyedén, válldobással földre kényszeríthet egy 85 kilós fiút. A kerékpáros szakosztály egy új technikai eszközzel érkezett, melynek sikeres beállítása után a közönség bővebb betekintést nyerhetett a versenyszerű kerékpározásba. Az egyik legnépesebb bemutatócsapattal az atléták jöttek, akik a már évek óta sikeres „Kölyök Atlétikai” feladatokkal ismertették meg a kíváncsi érdeklődőket. A bátrabbak ki is próbálhatták a gátfutást, „rúdugrást”, de tesztelhették ügyességüket, gyorsaságukat a tenisz "play and stay" pályáján. Ezek a sportágak mind szerepelnek az EYOF műsorában, így bátran mondhatjuk, hogy a 2017-es eseményen is bőven lesznek érdeklődők. A klub zárásként birkózó szakosztályát mutatta be, a birkózópalánták akár a résztvevői is lehetnek a 2024-es Olimpiának.

Hosszú évtizedek után ugyanis – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformjainak, az Agenda 2020-nak köszönhetően – valós lehetőség nyílik arra, hogy Magyarország és Budapest eséllyel induljon a következő megpályázható olimpia, a 2024-es nyári játékok megrendezéséért. Ráadásul, mint arra a közelmúltban bemutatott megvalósíthatósági tanulmány rámutat, hazánk gazdaságilag is profitálna a magyarországi olimpiából. Azt ugyanakkor valamennyi hozzáértő hangsúlyozza: pályázni csak akkor érdemes, sőt szabad, ha az minden magyar embernek megéri és az esetleges olimpia társadalmi támogatottsága is magas.  (forrás: www.mob.hu és www.gyac.hu) 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.