Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Esemény

A címben szereplő szlogennel zajlik a mozgás és a különböző sportágak népszerűsítésére szolgáló, iskoláskorú gyerekeket célzó országos rendezvénysorozat, amely a napokban Győrbe érkezett…

A sport legyen a tied!

A Nemzeti Sportfejlesztési Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére és finanszírozásával a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával valósul meg a sportágakat bemutató és népszerűsítő esemény. Győri állomása szerdán az Egyetemi Csarnok volt, ahol több mint ezer győri és megyebeli gyerek ismerkedhetett meg mintegy húsz sportággal.

 

 

„Örülök, hogy Győrbe is ellátogatott ez a rendezvény, hiszen a mozgás, a sportok népszerűsítése közös ügyünk egy egészséges generáció felnövekvése érdekében.” – fogalmazott Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő a program megnyitóján. Mint mondta, a nap folyamán a gyerekek testközelből is megismerkedhetnek számos sportággal, és amelyik megtetszik nekik, azt a győri és megyebeli klubok egyikében el is kezdhetik.

 

 

Radnóti Ákos alpolgármester hangsúlyozta, Győr kiemelten támogatja a sportot annak érdekében, hogy minél több fiatalnak legyen lehetősége a mozgásra. „Győr 2017-ben Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendez, amely újabb lökést adhat az utánpótlás-sportnak, ahogyan a mai rendezvény is éppen ezt a célt szolgálja.”

 

 

A Magyar Diáksport Szövetség képviseletében Pál Balázs kiemelte, a győri a programsorozat 15-ik állomása, és összesen 20 hasonló rendezvényt tartanak az országban. Hozzátette, ez a legjobb módja, hogy a gyerekek rövid idő alatt több sportággal is megismerkedhessenek, és azok közül kiválasszák a nekik legtesthezállóbbat a jégkorongtól a judón, a kosárlabdán, vagy a tornán át egészen a vívásig.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.