Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Esemény

Mindenki ingyenesen nézheti meg hazánk legjobb tornászait Győrben november 20–22. között az Audi Arénában. Városunkban rendezik meg ugyanis a mesterfokú tornászbajnokságot.

Hazánk legjobb tornászai Győrben

Forrás: Győrplusz

Hidvégi Vid, Böczögő Dorina, és a győri Szabó Nándor is itt lesz a jövő héten péntektől vasárnapig megrendezett viadalon. Sőt az utóbbi évek legsikeresebb tornászával, Berki Krisztiánnal is találkozhatnak a kilátogató nézők, igaz, ez alkalommal ő csak vendégként érkezik ide.

Borkai Zsolt Győr polgármestere, a Magyar Olimpia Bizottság elnöke az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ilyen komoly tornaverseny utoljára akkor volt városunkban, amikor még ő is aktív versenyző volt, így külön öröm számára, hogy ezt a mesterfokú tornászbajnokságot most mi rendezhetjük meg. Ez a sport világszerte nagyon népszerű, ha például az olimpiákat nézzük, az egyik leglátogatottabb látványsportág. Szeretné, ha a győriek is újra a szívükbe zárnák a tornát, hiszen óriási hagyományokkal rendelkezik ebben a városban, és szerencsére ma egyre nő azoknak a fiataloknak a száma, akik Győrben is ezt a sportot választják.

 

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke is kiemelte, fontos ezeket a versenyeket olyan városokban rendezni, ahol nagy hagyománya van a tornasportnak, így az egyik legjobb választás Győr volt. A régen nagyon népszerű tornaélet ugyanis újra kezd felélénkülni városunkban, az utánpótlás bázis folyamatosan nő, sőt a korosztályos válogatottak gerincét is mi adjuk. Az utóbbi évek munkájának köszönhetően, ma már majdnem 200 gyermek jár a Győri Atlétikai Club edzéseire. Ők már most, egy fejújított, rendesen felszerelt tornacsarnokban készülhetnek, ám az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválig a létesítményeik még tovább fognak bővülni. Ezekhez a fiatalokhoz pedig el kell hozni a korunk nagyjait, hogy példaképeiket hazai környezetben is láthassák, így még több motivációt kaphassanak a további munkához.

Visszatérve a versenyre, az összetett versenyek pénteken 13 órakor kezdődnek a férfiakkal, majd 17 órakor a nők folytatják. Szombaton és vasárnap a szerenkénti döntők 11 órától zajlanak az Arénában. A viadal pedig ingyenes, így aki teheti, menjen és szurkoljon a kedvenceinek!

A részletes program:

Férfi felnőtt I.o. CSB. 2. forduló és Mesterfokú tornászbajnokság - 2015.11.20. Péntek, 13:00 - 15:30 (11:30-tól melegítés)

Női Szuper CSB. 2. forduló és Mesterfokú tornászbajnokság - 2015.11.20. Péntek, 17:00 - 19:30 (15:30-tól melegítés)

Női-Férfi Mesterfokú tornászbajnokság, Szerenkénti döntők - 2015.11.21. Szombat, 11:00 - 13:00 (09:30-tól melegítés)

Női-Férfi Mesterfokú tornászbajnokság, Szerenkénti döntők - 2015.11.22. Vasárnap, 11:00 - 13:00 (09:30-tól melegítés)


Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.