Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

Nyolc szakosztályban sportolhatnak azok a fiatalok, akik a Győri AC-t választják.

Irigylésre méltó jövőkép a GYAC-nál

Szerencsére egyre többen vannak, s több szakágban jelentős előrelépést várnak a vezetők. A cél, hogy 2017-re ők legyenek a legnagyobb győri sportegyesület.

A két évvel ezelőtt poraiból feltámasztott Győri Athletikai Clubot 2017-re Győr legnagyobb sportegyesületévé akarják fejleszteni. Ezért is választotta meg Klement Tibort a klub közgyűlése két és fél hónapja elnökének. A munkatársaival együtt rá vár a feladat, hogy három év múlva már teljes fényében tündököljön a patinás GYAC.

– Nagy megtiszteltetésnek érzem a kinevezésemet – kezdi Klement Tibor. – Harminc évig a labdarúgásban dolgoztam, a közelmúlt ezért eddig az ismerkedés jegyében telt számomra. Ebben nagy segítségemre volt Jungi Csaba, aki önzetlenül támogatja a munkámat.

A GYAC-nak napjainkban nyolc szakosztálya van, közülük háromtól nagy előrelépést várnak a jövőben.

– Olyan regionális centrumot hozunk létre Győrött a Magyar Olimpiai Bizottság és a dzsúdószövetség segítségével, amely egyedülálló lesz az országban – folytatja Klement Tibor. – Az együttműködés lényege, hogy a győri, valamint a koroncói, mosonmagyaróvári dzsúdószakosztályok a saját klubjuk színeiben versenyeznek egészen a serdülőkor végéig. Mivel a tehetségek későbbi versenyeztetésére, menedzselésére ezeknél a kluboknál nincs se pénz, se energia, a kiválók utána átkerülnek a GYAC-ba, a Bercsényi ligetben elkészülő küzdősportcsarnokba. Itt pedig Bejczi Zsuzsa – akit én minden tekintetben alkalmasnak gondolok a feladatra – irányítja a további fejlődésüket.

Óriási lehetőség előtt áll a győri tornasport is, ami az eredményeivel évtizedek óta az ország élvonalában szerepel, pedig a körülményei a vetélytársakhoz képest hosszú ideje nem mondhatók ideálisnak.

– A MOB, Győr, a tornaszövetség és a GYAC összefogásával a Veszprémi úton lévő volt autópláza épületében hozzuk létre és szereljük ezt fel. Az idősebb versenyzők a Dózsa-pályán megépítendő új tornacsarnokban kapnak majd helyet. Új elem, hogy elindítjuk a női szakágat is, ezzel elsősorban a tömegesítés a célunk – említi az elnök.

Atlétikában utánpótlásszinten nemzetközileg jegyzett fiatalokkal is rendelkezik a GYAC.

– További minőségi és mennyiségi előrelépés várható a Zajovics Csaba vezette atlétikai szakosztályban. A Farkas Roland-féle szakmai irányítás megerősítése is ennek köszönhető. A teljesítmények egyre jobban bizonyítják, hogy értő kezekben vannak a sportolók. Zajovics Nóra, Sorok Klaudia, Kószás Krisztina és Szabó Dezső mindenképpen nagy jövő előtt áll. A jövőben fejleszteni akarjuk a dobó szakágakat és további tömegesítést szeretnénk. Húzóneveket akarunk igazolni, mint ahogy már meg is tettük Németh Roland esetében.

A többieket számba véve: teniszben Soós Szabolcs irányítja a szakosztályt. Nemrégiben jól szerepeltek a vidékbajnokságon, egyre több győri tehetség játszik a GYAC-ban. Birkózásban Rigó Attila szakosztályvezetőé az érdem, hogy a mostoha körülmények ellenére színvonalas az utánpótlás-nevelés. A nagy hagyományokkal rendelkező kerékpársport nemrégiben indult újra a városban Magyar László edző irányításával. A 2017-es EYOF-on szeretnének versenyzőt adni a magyar csapatba. Ökölvívásban nem kívánják megtörni a jól prosperáló Gladiátor hegemóniáját, Őri József edzőnek elsősorban a nevelőmunka a feladata. Labdarúgásban Keglovich Ferenc, Preszeller Tamás és Marx Attila dolgozik, a megyei szinten nem kívánnak túllépni, ám annak örülnek, hogy egyre több győri fiatal választja a GYAC-ot.

– A klubunk otthonául a Bercsényi ligeti sportközpont szolgál majd – mondja végül Klement Tibor. – Az építésekor figyelembe veszik a szakemberek véleményét, észrevételeit is, hogy Európa egyik legmodernebb edzőcentruma jöhessen létre Győrött. Ehhez és a GYAC működéséhez a város vezetése eddig minden segítséget megadott. Bízunk abban, hogy jövőre már Győr egyik kiemelt klubjaként még jobb feltételek között folytathatjuk a munkánkat. A 2017-es EYOF ugyan még távolinak tűnik, de ha azon jól akarunk szerepelni, akkor nagyon is közel van...


forrás:http://www.kisalfold.hu/sport/irigylesre_melto_jovokep_a_gyac-nal/2390440/

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.