Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Győr város

Klement Tibort, a Győri AC új elnökét csütürtökön mutatta be a klub a média képviselőinek.

Nagy klubot építenek Győrben

A GYAC-ot 2017-re Győr legnagyobb sportegyesületévé akarják fejleszteni.

Két évvel ezelőtt alakult meg újra az 1919-ben alapított és 1945-ben a hatalom által feloszlásra kényszerített Győri Athletikai Club. A 2012-ben kék-sárgáról piros-kékre váltó GYAC életében fontos változások történtek az elmúlt napokban. 

A tegnapi sajtótájékoztatón Jungi Csaba, a klub tiszteletbeli elnöke beszélt az elmúlt két esztendőről. 

– Az egyesület mára az önhibáján kívül elhúzódott hőskoron túljutott – fogalmazott Jungi Csaba. – Itt mondok köszönetet az alapító tagoknak az önzetlen munkájukért, hiszen azzal megteremtették a GYAC fejlődésének alapjait. 

Napjainkban hét sportág – atlétika, birkózás, cselgáncs, kerékpár, labdarúgás, tenisz, torna – képviselői találhatók meg a GYAC-ban, de megkezdődtek a tárgyalások az úszás és az ökölvívás felvéte- léről is.

A szakosztályok integrációjának köszönhetően tavaly már érdemi eredményeket is tudott felmutatni a GYAC. A klubnál bízvást remélik, hogy évről évre becsesebb lesz majd a mérleg.

A klub közgyűlése néhány nappal ezelőtt Klement Tibort választotta meg a Győri AC elnökének.

– Nagy megtiszteltetésnek érzem a kinevezésemet – kezdte bemutatkozását Klement Tibor. – Örülök a lehetőségnek, hiszen tíz éve élek Győrött, megszerettem a várost és nem szerettem volna elköltözni innen. Mindig szerettem a kihívásokat és a mostani vállalásom teljes egészében megfelel ennek. Úgy érzem, hogy korábban a labdarúgóligában, majd a Matáv Sopronnál és legutóbb az ETO FC-nél is eredményesen dolgoztam. Sportvezetőként ezentúl a GYAC-ot akarom ezen a színvonalon szolgálni.

A Győri AC életre keltésének fő indoka az volt, hogy általa megfelelő módon tudja képviseltetni magát a város a magyar csapatban a 2017-ben Győrött rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

– Tovább szeretnénk építeni a GYAC-ot, hogy 2017-re Győr legnagyobb és legeredményesebb klubjává váljon – említette Klement Tibor. – Sok munka vár még ránk minden tekintetben, hogy egy modern sportegyesületet tudjunk működtetni. Célunk az, hogy a Bercsényi ligetben épülő impozáns létesítményt az EYOF után is színvonalas sportélettel tudjuk megtölteni. Bízom benne, hogy a győri önkormányzat a nyáron megalkotandó új városi sportkoncepciójában a GYAC-ot már a klub elé tűzött céloknak megfelelő súllyal szerepelteti majd


forrás:http://www.kisalfold.hu/sport/nagy_klubot_epitenek_gyorben/2381205/

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.