Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Evezés

Győrben maradt a  Győr Kupa

Az elmúlt két hétvége sem telt el esemény nélkül a Győri Atlétikai Club evezősei háza táján. Egy év kihagyás után újra megrendezésre került az evezős nappal egybekötött  Némethy – Mihálkovics emlék verseny.

A verseny első napjának végén a hagyományokhoz híven Dr. Némethy Györgyné /Magdika/ az 1877- ben alapított egyesület első elnökének leszármazottja mondott rövid köszöntőt, majd megkoszorúzta  Némethy Ernő és Mihálkovics Tivadar emléktábláját. Gasztonyi László az egyesület tiszteletbeli elnöke rövid beszéde után 65. születésnapja alkalmából köszöntötte Kiss Lászlót a klub egykori vezetőedzőjét. Gasztonyi úr  Kiss Lászlónak Győrben töltött évei emlékéül két bronzból készült emlék plakettet adott át. Az egyiket Győr város címere, a másikat Szent László képe díszítette. A verseny fő számában a férfi felnőtt nyolcasok versenyében a győri csapat ismét legyőzte a csepeliek nyolcasát ezzel újra Győrben maradhatott a Győr Kupa. A versenyen a GYAC versenyzői 19 arany, 24 ezüst, és 15 bronzérmet szereztek.

A válogatottak a szlovéniai, Bledben vettek részt  nemzetközi evezősversenyen. Az ifjúságiaknál Németh Mercédesz egypárevezősben, míg Szekér Anna, Sönfeld Zsuzsanna, Döbrentey Klára, Papp Sarolta alkotta négyesben szerzett aranyérem egyben az ifi EB-re való indulási jogot is jelentette számukra.

Szigeti Roland Forrai Dáviddal kettesben szintén aranyérmet szerzett. Teljesítményükkel megszerezték a jogot arra, hogy a rotterdami világbajnokság előtti kvalifikációs versenyen indulhassanak.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.