Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Judo

Ricsi a megyei napilapnak nyilatkozott

EYOF 217 Győr - Előbb az EB, csak utána az EYOF

Forrás: Kisalföld

Sipőcz Richárd világranglista-vezetőként első számú esélyes a közelgő Európa-bajnokságon, valamint a győri EYOF-on. A két verseny közül egyelőre még csak az előbbire koncentrál, de lélekben azért készül már a hazai versenyre is.

Kaunasban rendezik meg jövő hétvégén az ifjúsági Európa-bajnokságot, melyen a Győri AC versenyzője, Sipőcz Richárd komoly aranyesélyekkel áll majd tatamira. A 9. osztályt most befejező tehetséges sportoló a világranglistapontok alapján első helyen kiemelt a kontinenstornán, így jó esélyekkel várja a küzdelmet.
„Úgy gondolom, a felkészülés jól sikerült, annak ellenére, hogy azért akadtak gondjaim az elmúlt fél évben, két sérülés is komolyabban hátráltatta a munkát, de most már remek formában érzem magam. Bízom benne, ennek a versenyen is meglesz majd az eredménye" –
kezdte Sipőcz Richárd, akinek télen a vállát kellett műteni, míg áprilisban térdsérüléssel bajlódott.

Sipőcz Richárd sűrű hetek előtt áll, egy hónapon belül két rangos versenyen is helyt kell állnia. Fotó: eju.net

Ami az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált illeti, az EB miatt ez még kicsit háttérben van, de azt nem állítja, hogy nem gondol rá.

„Mindig csak a következő feladatra koncentrálok, s ez most az Európa-bajnokság. Az EYOF arcaként viszont azért voltak kötelezettségeim az elmúlt időszakban, gondolok itt a fotózásra, a lángfogadásra vagy a sajtótájékoztatókra. Ezek egyike sem volt azonban megterhelő számomra, sőt, nagy megtiszteltetés, hogy ilyen eseménynek lehetek a részese" – folytatta a sportág egyik legnagyobb ígérete.
 

 

 „Az sem zavar, hogy hazai közönség, illetve a család előtt kell majd versenyeznem. Mindig is szerettem, ha sokan szurkolnak nekem, ez általában még nagyobb erőbedobásra sarkall" – tette hozzá Sipőcz Richárd, aki 4,1-es eredménnyel fejezte be az iskolát az Aporban.

„Magántanuló vagyok, a tanároktól rengeteg segítséget kaptam az év során, mindenben támogatnak, hogy a sportban elérjem a céljaimat" – mondta a fiatal sportoló, aki a múlt héten a mátraházi edzőtáborban vett részt, s a héten még komoly terhelés mellett edz.

„Jövő szerdán utazunk Litvániába, előtte már valószínűleg elsősorban technikázás, futás szerepel majd a programban. A versenyre már frissnek kell lennem, de nem először csináljuk ezt, így csak azt tudom mondani, a lehető legjobban felkészülök az EB-re is, s ezt követően az EYOF-ra is" –
mondta végezetül Sipőcz Richárd.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.