Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Judo

Remekül rajtoltak a Győri AC judosai

Remekül szerepeltek a Győri AC judosai a hétvégi Európa-kupa-viadalon, amelynek az olaszországi Follonica adott otthont.

Tizenhat súlycsoportban harmincöt ország 534 judósa lépett tatamira Olaszországban, a hatalmas létszám is jelzi: egyre nagyobb a konkurenciaharc ebben a korcsoportban is. A mieink számára válogató volt ez a viadal, ez az elsődleges oka annak, hogy a házigazda olasz csapat után a magyar volt a legnépesebb küldöttség, összesen ötvenhat judósunk szerepelt Follonicában.

A verseny első napján Gombás Bálint három győztes mérkőzést követően elődöntőben az örmény ellenfelétől szenvedett vereséget. Bronzéremért magabiztosan győzte le olasz ellenfelét.

Női mezőnyben Kardos Tímea az első mérkőzésen előző évi világbajnoki bronzérmest győzte le első fogásból. Elődöntőben szenvedett vereséget és a bronzéremért küzdhetett, ahol magabiztos győzelemmel megszerezte a bronzérmet.

Vikol Andrásnak nem volt túl szerencsés sorsolása, első mérkőzésén az előző évi világbajnoki ezüstérmestől szenvedett vereséget, így búcsúzott az olasz versenytől.

Második nap sem telt eredmény nélkül. Farkas Szivia magabiztos küzdelemmel a bronzéremig harcolta magát.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.