Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Birkózás

Válogatottként bronzérmes Gyurasits Máté!
Az UWW és a Bolgár Birkózó Szövetség által rendezett “Zlati Dinev Roydev” elnevezésű nemzetközi versenyen a tizenkét főből álló serdülő szabadfogású magyar birkózók bolgár, grúz, macedón, török, brit és olasz versenyzőkkel mérhették össze tudásukat. A verseny az idei évben különösen nagy fontossággal bír, hiszen a korosztály Európa-bajnokságát június 15-17 között Győr rendezi meg. A szombati selejtezők folyamán a Győri Atlétikai Club kiválósága Gyurasits Máté a 38 kg-osok 16 fős rendkívül erős mezőnyében, nyolc közé kerülésért bolgár a négy közé kerülésért a tavalyi Európa bajnoki második helyezett Ukránt győzte le!
Jöhetett a döntőbe jutás az idei grúz bajnok ellen, akitől most vereséget szenvedett, de Máté szívét-lelkét beleadta a mérkőzésbe így semmi szégyenkezni valója nem lehet! A vasárnapi helyosztók folyamán Máté a bronzéremért léphetett  szőnyegre a makedónok válogatottja ellen, amit Máté egy kiváló támadást követően tussal fejezett be, így az ő nyakába akaszthatták a bronzérmet! A magyar szabadfogású küldöttség megállta a helyét a nemzetközi porondon,válogatottunk a végelszámolásnál egy arany, két ezüst, négy bornzérem valamint egy ötödik helyezéssel térhetett haza!

Szintén ezen a hétvégén Zalaegerszegen került megrendezésre a diák II. kötöttfogású Országos bajnokság,ahol a Győri AC fiataljai közül Almási Márton (35kg) az ötödik, Puska Zoltán (46kg) a hetedik helyet szerezte meg.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.