Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Esemény

Forrás: Győr+online A multifunkcionális csarnok és a versenyuszoda átadása után az idén megkezdődhet az olimpiai sportközpont létesítményeinek építése is, amelyek várhatóan 2017 februárjára készülhetnek el.

Nyáron kezdődhet a sportközpont építése

 

Bolla Péter, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szervezéséért felelős polgármesteri biztos a napokban számolt be a győri sportegyesületek vezetői előtt az EYOF-ra való felkészülés jelenlegi állásáról. Mint ismeretes, az állam a győri létesítményfejlesztéseket közel 15 milliárd forinttal támogatja, amelyek közül az Aréna és az ötvenméteres uszoda már elkészült. A Győr Projekt Kft. a hét elején tette közzé előzetes közbeszerzési tájékoztatóját a Radnóti utcai sporttelep tervezett létesítményeinek megépítésére. A polgármesteri biztos ezzel kapcsolatban elmondta, a komplexum területén közös fogadóépülettel létesül a küzdősportok csarnoka, a multifunkciós csarnok, a tornacsarnok. A keleti oldalon kilenc kemény borítású teniszpálya épül, amelyek közül az EYOF után négy pályát befednek. Az épülettömb mögött épülne a 8 sávos, 1500 férőhelyes lelátóval rendelkező atlétikapálya, az uszodához közelebbi területen pedig a bemelegítő pálya. „A létesítményfejlesztések mellett olyan infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg Szigetben, amelyek a városrész átalakulását eredményezik. Megújul többek között a Kossuth utca, a Bercsényi liget, megvalósul a Radnóti utca kikötése az 1-es útra. A sportközpont kiszolgálásához új parkolóhelyek létesülnek a Rábca partjánál, a Radnóti utcai új körforgalomnál és a Bercsényi-iskola előtt is.” Bolla Péter megerősítette, a megépülő létesítmények az EYOF után a győri egyesületek és a győri lakosok sportolási lehetőségeit szolgálják majd, emellett lehetőséget adnak nemzetközi versenyek és edzőtáborok szervezésére is. A létesítményeket egy-egy, az adott sportághoz kapcsolódó híres sportolóról neveznék el, a névválasztásban Bolla Péter az egyesületek segítségét, javaslatait kérte, akár csak a Radnóti utcai körforgalomtól az új uszodához vezető új út nevére.

 

 

Mint ismeretes, az ifjúsági játékok kilenc állandó versenyszáma mellett Győr egy tizediket is rendezhet, ez pedig a kajak-kenu. A versenyre a város új síkvízi pálya építésének lehetőségeit is vizsgálja, ami szintén a győri sport- és szabadidős életnek nyitna újabb távlatokat. Komoly feladatot jelent az olimpiai falu kialakítása, vagyis a mintegy 3600-4000 sportoló elszállásolása is, amelyre a versenyhelyszínekhez közel eső, lehető legjobb megoldást keresik a szervezők.

 

 

„A célunk, hogy példás módon szervezzük meg hazánk első olimpiai eseményét, amely ráadásul 2017-ben lesz, éppen abban az évben, amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság határoz a 2024-es nagy olimpia rendezőjéről. A sikeres EYOF jó ajánlólevél lehet országunknak” – fogalmazott a biztos, aki hozzátette, 50 országból érkeznek 14–17 év közötti versenyzők az eseményre, ráadásul Győr jó földrajzi fekvése miatt a kísérők, érdeklődők száma is magasabb lehet a megszokottnál. Városunk arra készül, hogy a program ne csupán egy sportesemény legyen, de egy egyhetes kulturális fesztivál is, amelynek nagyszabású nyitórendezvénye az ETO Parkban lesz, a záróünnepség pedig a Dunakapu téren.

A konferencián Szombati-Serfőző Eszter a februári közgyűlés által elfogadott sportpályázati rendszer elemeiről tájékoztatta a sportegyesületek képviselőit, amelyekről múlt heti számunkban is olvashattak. A pályázatok a sport.gyor.hu honlap letöltések menüpontjából érhetők el.

 Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.