Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Szépen szereplet női egyéni összetett döntőben a GYAC tornásza Fehér Nóra a szczecini torna Európa-bajnokságon. Nóra élete első felnőtt egyéni összetett Eb-döntőjében a 19. pozícióban zárt.

Helytállt a döntőben a GYAC tornásza!

Altorjai Sándor, csapatvezető helyszíni beszámolója szerint a pénteki fináléban Fehér Nóra gerendán kezdett, ahol rontott és leesett a szerről. Ezt követően hozta a tőle megszokott stabil versenyzést, és végül 49.765 pontot szerzett, amellyel 19. lett.

Az Európa-bajnokság szombaton a szerenkénti döntőkkel folytatódik, ahol szintén lesz magyar érdekeltség. A nőknél ugráson Péter Sáráért lehet szorítani.

Altorjai Sándor, csapatvezető:

Nóri összességében jól tornázott, bár a gerendáról leesett és a felemáskorláton volt egy kis ütemvesztése, igaz, ott is 13 pont fölött kapott. Abban az esetben, ha maximálisan odafigyel, és sikerülnek a gyakorlatok, akkor meg tudta volna ismételni a selejtezőben nyújtott teljesítményét, de az egészet tekintve jól teljesített.

Fehér Nóra:

Érdekes hangulatú döntőn vagyok túl. Úgy érzem, a csütörtöki napon jobban sikerült a ráhangolódás a versenyre, most talán túlságosan is nyugodt voltam. Rögtön az első szeren, gerendán rontottam, amit nagyon sajnálok, de úgy érzem, utána sikerült a tőlem elvárt szintet hoznom. Azonnal töröltem a fejemből a rontást, és csak a következő szerre koncentráltam. Összességében elmondhatom, hogy boldog vagyok a finálé miatt, és hogy két egymás utáni versenynapon jól teljesítettem. Az biztos, hogy most egy kis pihenés következik, mert két hete folyamatosan minden nap edzettünk.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya:

Fehér Nóri a gerenda rontás miatt most egy kicsit hátrébb csúszott, de mint azt csütörtökön is elmondtam, ebben a mezőnyben nagyjából ez a realitás. A pénteki selejtezőben jobban harapott, fejben egy picit jobban ott volt. Ezt leszámítva hozta a tőle elvárt szintet, és a lényeg, hogy bejutott az egyéni összetett döntőbe, ott volt a fináléban.
Eredmények, Női és férfi torna Európa-bajnokság, Szczecin, női egyéni összetett döntő:

     1. Melanie De Jesus Dos Santos (FRANCIAORSZÁG) - 55.433 pont
     2. Elissa Downie (NAGY-BRITANNIA) - 55.365
     3. Angelina Melnikova (OROSZORSZÁG) - 55.065
     19. Fehér Nóra – 49.765 (talaj: 12.366, felemáskorlát: 13.133, gerenda: 11.333, ugrás: 12.933)

forrás: www.matsz.hu
fotó:  EC Szczeczin 2019 Facebook

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.