Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

Rangos versenyeken szerepeltek kiemelkedően a GYAC evezősei. Szabó Bence világkupán indult, és több győri egység részvételével lezárult a Capital Cup sorozat is.

Győriek mindenhol

A lengyelországi Plovdiv adott otthont az idei első evezős világkupának, amelyen a GYAC-ot Szabó Bence és Alföldi Zoltán vezetőedző képviselte. Papp Gergely Márton is utazott volna, hogy a férfi kormányos nélküli kettesben induljon Szabó Mártonnal, de Gergő az utolsó pillanatban sérülés miatt visszamondta a részvételt. Egy másik egységben Szabó Bence a Tisza Evezős Egylet versenyzőjéval Furkó Kálmánnal egy hajóban indult és a B döntő harmadik helyén végzett, amely a viadal kilencedik helyét jelenti. A világkupán 24 ország több, mint 300 sportolója indult, a legtöbben Kínából, Romániából és Lengyelországból érkeztek.

A GYAC három nyolcas egysége utazott Bécsbe a Wiener Achter evezős versenyre, ahol a 2x2500 méteres távot kellett teljesíteniük. A feladat nem volt egyszerű, hiszen a kialakított pályán a folyó rendkívül nagy sodrású és keskeny, a kanyarok bevétele és az előzés megnehezítette az indulók dolgát. Ezzel a versennyel zárult a Capital Cup sorozat, amelynek Bécs mellett Zágrábban, Prágában, és Budapesten is volt egy-egy állomása. Bécsben a GYAC ifjúsági férficsapata aranyérmet szerzett. A második helyen óriási hajrával a győri férfi masters egysége ért célba, a kupa összesítésében is ez lett a sorrend az első két helyen. Ausztriában harmadik helyen zárt a klub női serdülő és ifjúsági csapata, amely ezzel a ikerrel összesítésben is a Capital Cup női győztese lett. Különdíjjal jutalmazták Sándor Zsófiát, aki 15 évesen a verseny legfiatalabb versenyzője volt. A csapatokat Alföldi Zoltán, Lakó Szandra és Vaczula István készítette fel.Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.