Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Fehér Nóra gerendán és talajon is döntőbe került a tornászok eszéki Világkupáján, így a győri kiválóság összesen három szer fináléjában lesz érdekelt a hétvégén.

Győri döntősök a világkupán

Folytatódtak a selejtezők a felnőtt tornászok eszéki Világkupáján. A hölgyeknél a második napon Fehér Nóra gerendán és talajon, Makra Noémi csak talajon, Székely Zója pedig csak gerendán indult. A férfiaknál mind Kardos Botond, mind pedig Mészáros Krisztofer ugráson mutatott be gyakorlatot.

Fehér Nóra gerendán 12.700 pontot kapott gyakorlatára, amellyel az ötödik helyen jutott a döntőbe. A győri tornász talajon is remekelt 12.150 ponttal a hatodik lett, a TC Békéscsaba versenyzője, Makra Noémi 11.950 pontszámával harmadik számú tartalék a szer döntőjében. A férfiaknál Mészáros Krisztofer 13.325, Kardos Botond 12.950 pontot kapott ugrására.

A verseny szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőkkel folytatódik, szombaton Fehér felemáskorláton, Mészáros pedig talajon lesz érdekelt.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: 

Nagyon örülök, hogy Fehér Nóri újabb két finálét szerzett, és a hétvégén három szeren is bemutatkozhat. Sajnáljuk Makra Noémi forgását, igazából ezen múlt a talaj fináléja. Székely Zójával pedig haladunk egy úton, a cél az, hogy rutint szerezzen. Úgy gondolom, ez a Világkupa eddig nagyon jól sikerült a győri klubnak, hiszen a GYAC versenyzői szereztek négy döntőt, hármat Fehér Nóri, míg egyet Mészáros Krisztofer.

Csütörtökön történt:

Fehér Nóra és Mészáros Krisztofer is döntőbe került a tornászok eszéki Világkupáján, a selejtezők első napján. A nőknél a Győri AC kiválósága remek teljesítményt nyújtva felemáskorláton másodikként jutott a fináléba, míg a szintén győri ifjú tehetség, Mészáros nem kis bravúrt bemutatva hetedikként kvalifikálta magát a legjobbak közé talajon. 

Csütörtökön megkezdődött a World Cup Challenge eszéki állomása. A hölgyek két, míg a férfiak három szeren mutatkoztak be. A magyarok közül Székely Zója és Fehér Nóra felemáskorláton volt érdekelt. A Győri AC válogatott tornásza 13.400 ponttal második helyen jutott döntőbe, míg Székely, a Postás SE fiatal sportolója 10.550 pontot kapott. Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, Fehér jól teljesített, két apróbb hibája volt, amelyet a döntőben megpróbál kijavítani. Székely a nagy gyakorlatát mutatta be, amelyben voltak hibák, még nem állt össze teljesen, de bízik abban, hogy a következő Vk-n már jobban teljesít.

A férfiak mezőnyében a két győri versenyző Kardos Botond és Mészáros Krisztofer talajon indult. Előbbi 12.800, utóbbi 13.700 pontot szerzett, amivel hetedikként kvalifikálta magát a fináléba.Lólengésben Kardos Botond 11.300, Babos Ádám pedig 11.200 pontot gyűjtött.

A selejtezők pénteken folytatódnak, ahol Makra Noémi, Fehér Nóra, Székely Zója, Kardos Botond és Mészáros Krisztofer szerepel.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.