Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

A GYAC evezősei közül ketten a németországi Essenben vettek részt a magyar női nyolcas tagjaként az ifjúsági Európa-bajnokságon.

Jól mentek a GYAC-os hajók

A GYAC evezősei közül ketten a németországi Essenben vettek részt a magyar női nyolcas tagjaként az ifjúsági Európa-bajnokságon. A győri klubunkbot Stinner Kamilla és Fehérvári Eszter képviselte az Eb-n. A lányok végül a hatodik helyen zártak. A GYAC-osok edzője Alföldi Zoltán, a nyolcas felkészítője pedig Pető Tímea volt.

A Győri Atlétikai Club evezősei további három helyszínen is versenyeztek a közelmúltan. A plovdivi Világkupán Szabó Bence a szolnoki Furkó Kálmánnal a normálsúlyúak között a kilencedik helyen végzett.

Az osztrák főváros adott otthont a Capital Cup nevezetű nyolcas verseny utolsó állomásának. Három csapatunk is érdekelt volt az összetett eredmények alapján a dobogóra. Aranyérmes lett a női ifjúsági nyolcas (Sönfeld Júlia, Kálmán Enikő, Varga Éva Emese, Bagó Zsófia, Bíró Kata, Nabi Sawmina, Sándor Zsófia, Viandt Léna, Salamon Krisztina, Stinner Kamilla, Fehérvári Eszter, Tukora Laura, kormányos: Lukács Kitti).

Szintén aranyérmes helyen végzett a férfi ifjúsági csapat (Józsa Márton, Kaczur Márton, Nagyszokolyai Áron, Makai Marcell, Csiszár András, Király Kornél, Bakó Simon, kormányos: Oláh Máté).

Nagy versenyben ezüstérmet szerzett a férfi masters nyolcas (Lacsik Péter, Kokas László, Bíró Bendegúz, Varga Péter, Baki András, Fajcsák Gábor, Dénes Csaba, Vermes Péter, kormányos: Vajnorák Martin).

Az utánpótláskorú (10–16 éves) versenyzőink Csepelen versenyeztek az egykor Győrben vezetőedzőként dolgozó Kiss Lászlóról elnevezett emlékversenyen. 35 fővel utaztak a GYAC evezősei a versenyre, melyen 21 egyesület 33 versenyszámban mérték össze tudásukat.
A mérleg: 13 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérem.

Felkészítő edzők: Lakó Szandra, Vaczula István, Nagy Gábor, Alföldi Zoltán.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.