Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

A nyolcaddöntőbe kerülésért lépett pályára a junior Roland Garroson a 18 éves Makk Péter Nicolas Tepmach ellen. A GYAC teniszezője továbbjutott.

Makk Péter nyolcaddöntős a junior Roland Garroson

Az első szettet a francia kezdte és 40:15-re hozta is adogatását, ezt követően azonban a magyar fiú ellenállhatatlanul teniszezett, és zsinórban hat játékot is megnyert. A három elvett adogatáshoz hat breaklabdára volt szüksége Makknak, végül 32 perc alatt húzta be a játszmát (6:1).

A második szettet ott folytatta a magyar játékos, ahol az elsőt abbahagyta. Saját szerváját hozta, majd elvette a Tepmachét és a harmadik játék után már 3:0 állt az eredményjelzőn. Ekkor még összekapta magát a francia, és visszabreakelt, 3:3 után pedig mindkét játékos odafigyelt adogatásaira. Egészen 5:4-es magyar vezetésig, ekkor Makk úgy döntött, hogy befejezi a meccset, és semmire vette el ellenfele adogatását. Sőt már az előző játékban sem engedett pontot Tepmachnak, végül egy óra nyolc perc alatt nyert. (6:4).

Ezzel a győzelemmel Makk Péter elsőként került a Roland Garros junior fiúversenyének legjobb tizenhat játékosa közé, ahol majd a belga Gauthier Onclin és az első helyen kiemelt olasz Lorenzo Musetti összecsapásának győztesével játszik.

Forrás: utanpotlassport.hu

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.