Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

A két évvel ezelőtti aranyérem, és a legutóbbi idény második helye után újra a kupagyőzelmet célozta meg a GYAC férfi tenisz csapata a Szuperligában. A fiúk a döntőben az MTK-val játszottak.

Ezüstérem a Szuperligában!

A tervek szerint ezúttal is rendkívül erős együttessel, rutinos klasszisokkal, és fiatal tehetségekkel vágtak volna neki a győriek az egyhetes mérkőzéssorozatnak, ám többen sérülés miatt hiányoztak. A GYAC végül döntőbe jutott, ahol az MTK várt a fiúkra.

„Sűrű hét volt, hiszen a három csoportmérkőzés után az elődöntő és a finálé várt ránk, ráadásul csak egyetlen ellenfelünkkel mérkőzhettünk hazai pályán, a többi összecsapást idegenben vívtuk. Nehezítette a dolgunkat, hogy nem minden játékosunk tudta vállalni a szereplést a csapatban, sajnos sérülése miatt Valkusz Máté sem, akit első helyen neveztünk volna a Szuperligára” - mondta a GYAC csapatkapitánya, Somogyi Zsolt 

A győriek első csoportmeccsükön Budapesten játszottak a Hoker ellen, és 6-1-re nyertek, úgy hogy öt egyéni és egy páros meccset hoztak, és egy párost vesztettek, a folytatásban Győrben, a Kálóczy téri pályákon a később elődöntős Kőszeget verte a GYAC 7-0-ra. A harmadik csoportmeccset egy 5-2-es sikerrel zárta a Győr a Diego ellen. Az elődöntőben a Siófok sem tudta megállítani a fiúkat, a GYAC 4-1-re győzött.

„A döntőben az MTK következett, amely Fucsovics Márton nélkül is kiemelkedő tudású teniszezőkkel állt fel. Elsőszámú játékosukat Piros Zsombort Balázs Attila legyőzte ugyan, de fordítottak és végül 5-2-re győztek, így mi a tavalyi sorozat után újra ezüstérmesek lettünk. Egyértelműen a rutin döntött az MTK javára az utolsó csapatmérkőzésen a fináléban. Sikerként éljük meg az idei Szuperliga szereplésünket is, hiszen a fiatal csapat második lett, a tehetséges játékosok pedig tapasztaltabbak lettek” - tette hozzá Somogyi Zsolt.
A győrieknél a csoportmeccseken illetve a négyes döntőben Balázs Attila, Marozsán Fábián, Makk Péter, Kisantal Dominik, Kéki Márk, Fajta Péter és Trapli Szabolcs lépett pályára.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.