Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia U20 csapatai mérkőztek meg egymással a korosztály nagy hagyományokkal rendelkező válogatott viadalán vasárnap. Az egynapos találkozónak a győri Olimpiai Sportpark adott otthont.

Válogatottak versenyeztek
 
A női kalapácsvetésben kettős magyar siker született Németh Zsanett és Brandl Lilla révén. Rúdugrásban a KSI SE EYOF-ra készülő tehetsége, Kulcsár Boglárka értékes ezüstérmet szerzett, ráadásul új egyéni csúcsot elérve.

A férfi kalapácsvetésben Varga Donát és Doma Benedek magabiztosan utasították maguk mögé ellenfeleiket. 5000 méteren Bácskai Bence ért elsőként a célba. Az ifjúsági olimpikon hármasugró, Áts Viktória idén harmadik alkalommal került 12,90 m fölé, Győrben ezúttal bronzéremmel gazdagodott.
 
Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, ifjúsági Európa-bajnok Huller Dániel tartja kirobbanó formáját, 400 m gáton a szezonban harmadik alkalommal került 52 másodpercen belül, 
mostani győztes ideje új egyéni csúcs is. Távolugrásban és 800 méteren is magyar elsőségnek örülhettünk, Pázmándi Dominik és Varga Lőrinc jóvoltából. Előbbi esetben az ezüstérmet is itthon tartottuk, Gerics Roland zárt másodikként. A veszprémi ifjú tehetség, az EYOF-on is induló középtávfutó, Varga Gréta folytatta nyerő szériáját, hazánkat képviselve ezúttal 1500 méteren aratott biztos sikert. Az akadályfutás is hozott magyar aranyérmet, Kovács Balázs majd’ 15 másodperces előnnyel diadalmaskodott 3000 méteren.

A váltók versenyei közül a nők 4x100-as magyar kvartettje bizonyult a leggyorsabbnak Bacsa Fanni, Takács Boglárka, Furulyás Lili, Nagy Pálma összeállításban. Az összetett és a nemenkénti pontversenyt is Csehország nyerte, Magyarország mögöttük ezüstérmesként zárt. 

A GYAC sportolói közül Lendvai Luca 3000 méteren lett 5., az ifi korosztályhoz tartozó Zatykó Luca egy korosztállyal feljebb versenyezve ugyanezen a távon 6. helyen zárt. Sipos Rajmund 100 méteren egyéni csúcsot futott, és a váltóban is rajthoz állhatott.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.