Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

A legfiatalabb atléták versenyeztek a hétvégén Győrben. Péntektől Vasárnapig az olimpiai Sportpark adott otthont a Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságnak. A GYAC ismét profi rendezőnek bizonyult.

A legfiatalabb atlétáké volt a hétvége

A GYAC versenyzői közül az újonc korosztályban távolugrásban Rendes Hanna bronzérmes lett, Dalmai Zsófia gerelyhajításban szintén a harmadik helyen végzett. Gyimóthy Réka 1500-on harmadik, 3000 méteren második helyezést ért el. Jó alíz 800 méteres síkfutásban szerzett ezüstérmet.

Péntek
Az újoncok kezdték a bajnokságot. Kalapácsvetésben abszolút szombathelyi dominancia mutatkozott, mindkét nem versenyében a Szombathelyi SI atlétái végeztek az élen, méghozzá kettős sikerekkel, Szabados Ármin, Laczó Zoltán és Pilinszki Dóra, Bödei Enikő révén. Az Ikarus BSE ifjonca, Auer Péter bizonyult a legjobbnak 80 m gáton. A hölgyek hasonló számában a hódmezővásárhelyi Papp Jázmin nyert. Az ARAK Up. Akadémia rúdugrója, Kerék Patrik egyéni csúccsal és fél méteres előnnyel diadalmaskodott. A fiú távolugrók versenyében a nyíregyházi Farkas Zoltán lett az első. 2000 méteren az Ikarus-os Solymári Máté és a dombóvári Szalay Zóra győzött. 300 méteren is dőltek a rekordok, Trenka Ádám, az ARAK atlétája és Molnár Fanni a Budaörsi DSE fiatalja lettek a bajnokok. Leány rúdugrásban kettős KSI SE-diadal született, Lakos Dóra és Hriczu Kinga jóvoltából, míg a nap duplázója Pilinszky Dóra lett, aki a kalapácsvetés után a diszkoszvetést is megnyerte.

Szombat
A programot fiú gerelyhajítóink kezdték, ahol az FTC reménysége, Herczeg Attila győzött,  súlylökésben a kiskunfélegyháziak versenyzője, Kovács Richárd, a leányok között az ARAK-os Zimmermann Lili nyert. Fiú rúdugrásban az Ikarus BSE-ből Horváth Barnának sikerült a legjobban. Leány 80 méteren a dobogó legfelső fokára Papp Jázmin, a HÓDIÁK SE sprintere állhatott fel. Fiú gerelyhajításban váci siker született, Bényi Dániel révén. 1500 méteren a csepeliek tehetsége, Babinyecz Anna nyerte

Vasárnap
Serdülő fiú kalapácsvetésben kettős pápai siker született Füredi Dániel és Tóth Richárd sorrendben. A Csepeli DAC gátasa Botos Katalin új egyéni csúccsal szerezte meg a 80 m gát bajnoki címét. A fiúk 100 m gátját klubtársa, Pesti Máté nyerte. A szombathelyiek dobó tehetsége, Viszkeleti Villő magabiztosan végzett a kalapácsvetés élén. A szintén csepeli  Babinyecz Anna 800 méteren is nyert. A Békéscsabai AC diszkoszvetője, Csizmazia Áron egyéni csúccsal és 9 méteres előnnyel diadalmaskodott. Veres Gréta 300 m gátongyőzött, és a korosztályos örök ranglista élére ugrott. A Pegazus Atlétika kiválósága, Csuta Dorottya nagyon magabiztos győzelmet aratott 3000 méteren. A napot és a bajnokságot a leányok diszkoszvetése zárta, ahol a VEDAC fiatalja, Kövér Fanni óriási egyéni rekorddal nyerte a számot. 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.