Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

a GYAC játékosa Balázs Attila nagy csatában, három szettben győzte le a hatodik helyen kiemelt szerb Filip Krajinovicot az 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

Balázs Attila a nyolc között az umagi tornán

A világranglistán 208. magyar játékos - aki a kétfordulós selejtezőből jutott a főtáblára - a nyitókörben kedden este hét meccslabdát hárítva gyűrte le a hazai közönség előtt szereplő Viktor Galovicot 2 óra 43 perc alatt. Szerdán a 16 között az áprilisi, budapesti versenyen döntős Filip Krajinovic elle nyert. A mérkőzés 2 óra 39 percig tartott.

Balázs Attila a Magyar Tenisz Szövetség Facebook-oldalának azt mondta, keddi első körös meccse után nagyon fáradtan ment fel a pályára Krajinovic ellen, emiatt próbált úgy kezdeni, hogy spóroljon az erejével, több alkalommal sem ütött úgy, mint tette volna azt kipihenten, ennek ellenére brékelni tudott az első szettben, amelyet meg is nyert. "A második játszmában nagyon rosszul éreztem magam, de valahogy a végére fizikailag jobb állapotba kerültem, úgy éreztem, hogy friss vagyok, megvolt a lehetőségem a győzelemre, azonban akkor ez még nem sikerült. A végén, amikor Krajinovic a mérkőzésért adogatott, már stabil voltam, az utolsó pillanatig éreztem, megvan az esélyem a sikerre, és nagyon boldog vagyok, hogy nyertem" - mondta Balázs, aki 2 óra 39 perc alatt diadalmaskodott.

A magyar játékosnak a horvátországi torna pénteki negyeddöntőjében az olasz Stefano Travaglia lesz az ellenfele, aki szerdán az első kiemelt honfitársát, Fabio Fogninit búcsúztatta, miután 6:1, 2:1-nél utóbbi feladta a küzdelmet. Balázs Attila előzőleg 2017-ben, szintén Umagban jutott ATP-főtáblára külföldi versenyen.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.