Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

Balázs Attila 66 helyet javítva legutóbbi pozícióján a karriercsúcsot jelentő 141. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelynek élén továbbra is a szerb Novak Djokovic áll.

Balázs Attila: végre kijött a lépés

Balázs Attila vasárnap pályafutása során először volt döntős ATP-tornán. A magyar teniszező Umagban a selejtezőből jutott fináléba, ahol viszont alulmaradt a negyedik helyen kiemelt szerb Dusan Lajoviccsal szemben. A hétfőn kiadott legfrissebb ranglistán a legjobb száz között egyetlen magyarként továbbra is Fucsovics Márton található, aki az 50. - egy helyet visszacsúszva. A ranglista közvetlen élcsoportjában nem történt változás: a wimbledoni bajnok Djokovicot a spanyol Rafael Nadal, valamint a svájci Roger Federer követi.

Balázs Attila nem számított rá, de meglátása szerint benne volt a levegőben a bravúr.

Pályafutása első ATP-fináléját követően a GYAC teniszezője elmondta: úgy ment fel a pályára vasárnap a végül a 7:5, 7:5-re elvesztett fináléban, hogy "nagyon akarja a győzelmet". Bár kissé csalódott a vereség miatt, még sincs elkeseredve, mert ellenfele, a negyedik helyen kiemelt és másodszor ATP-döntős szerb Dusan Lajovic "iszonyat komoly teniszt játszott".

"Bennem meg ugye volt már hat meccs. Hogyha egy kicsit több energiám van, akkor talán megcsinálom az első szettet, amelyben ugye 5-3-ra vezettem, és akkor minden másképp van. Ilyen fáradtan, egy ilyen Lajovic ellen is volt esélyem" - nyilatkozta. Hozzátette: a fináléban próbált felszabadultan játszani, úgy, hogy nincs semmi veszítenivalója, és ennek szellemében kihozni magából a maximumot.


"Úgy érzem, hogy ez sikerült, és majdnem elég volt egy győzelemhez. Sajnos, most hajszállal alulmaradtam" - mondta. A legfrissebb világranglistán 66 helyet javítva a karriercsúcsot jelentő 141. Balázs Attila kiemelte: nem számított rá, hogy döntős lesz az 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású tornán, de mégis "benne volt a levegőben".

"Éreztem, hogy hétről hétre jobban megy a játék, közben pedig jó játékosokat tudtam megverni. Igaz, nem zsinórban, mint most. Megérdemeltük, hogy most végre kijött a lépés" - nyilatkozta a 30 éves Balázs Attila.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.