Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

Hét egység 11 versenyzője képviseli a magyar színeket a vasárnap kezdődött linzi, olimpiai kvalifikációs evezős és paraevezős világbajnokságon, amelyen két tokiói kvóta megszerzése a terv.

Két győri evezős a vb-n

A Győri Ac-ból ketten vesznek részt a vb-n: Szabó Bence könnyűsúlyú kettesben Furkó Kálmánnal indul, Pető Zsolt pedig a paraevezősök mezőnyében a PR1-egypárban vesz részt a világbajnokságon.

A magyar válogatottból Galambos Péter bizakodhat éremszerzésben, aki tavaly ugyan hatodik lett a vb-n, de idén május közepén világkupát, június elején pedig Európa-bajnokságot nyert. A 32 éves váci kiválóságnak a felnőttek mezőnyében nagy világversenyen az volt az első aranyérme. Ugyanebben a versenyszámban - ami nem szerepel az olimpiai programban - Eb-n korábban egy második helyezése (2017) volt, míg a világbajnokságon két ezüst- (2012, 2016) és két bronzérmet (2010, 2013) szerzett.

A vb vasárnap kezdődött és nyolc napig tart. A megmérettetésen 80 ország 1200 evezőse indul, előbbi rekord a vb-k történetében, 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai - hirdetnek győztest, míg a paraevezősöknél kilenc számban osztanak érmeket. Az A döntőket jövő péntektől vasárnapig rendezik.

A vb magyar indulói:
férfiak:
egypár: Pétervári-Molnár Bendegúz
könnyűsúlyú egypár: Galambos Péter
kettes: Juhász Adrián, Simon Béla
könnyűsúlyú kettes: Szabó Bence, Furkó Kálmán

nők:
kettes: Polivka Dóra, Krémer Eszter
kétpár: Preil Vivien, Gadányi Zoltána

paraevezősök:
PR1 egypár: Pető Zsolt

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.