Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

A világ Top100-as junior teniszezői közül, aki nem a US Openen volt éppen az elmúlt héten, az a Kálóczy tér salakos pályáin játszotta a meccseket a Győr Cup elnevezésű tornán.

Győr már ott van a világ tenisztérképén

A Nemzetközi Tenisz Szövetség által szervezett viadalon a selejtezőkben 24 fiú és 32 lány teniszező kezdte a küzdelmeket, a főtáblán pedig 32–32 lány és fiú várt a továbbjutókra. A tornán világranglista pontokat lehetett gyűjteni, ezért a fiatal reménységek nem csak Európából érkeztek, indultak japán és kínai teniszezők is.

„Örülünk, hogy Magyarországra is kerülnek ilyen versenyek, és a magyar fiataloknak is lehetőségük van hazai pályán bizonyítani elit nemzetközi viadalon. Nem kell elutazniuk távoli tornára, hanem itt helyben tapasztalhatják meg, hogy saját korosztályukban a világ legjobb külföldi teniszezői milyen játékerőt képviselnek” – mondta Szombati-Serfőző Eszter, a Győr Cup versenyigazgatója.

A torna négy hazai tehetségnek is lehetőséget adott arra, hogy a nemzetközi elitben bizonyítson. A GYAC-ból Jánosi Luca, Kovács Zita, Nagy-Békési Bíborka és Fajta Péter is pályára lépett. Ők mindannyian profi körülmények között készülhetnek Győrben. „Óriási lehetőség, hogy modern létesítményeink vannak, akár a Kálóczy téren, akár az Olimpiai Sportparkban, megfelelő öltözőkkel, pályákkal, és fontos kiemelni, hogy edzői tudással is. A GYAC-nál olyan szakemberek dolgoznak, akik hatéves kortól akár húszéves korig végig tudják kísérni egy játékos pályafutását. Azon dolgozunk most, hogy minél többen kezdjenek el nálunk teniszezni, több utánpótlás korú teniszezőnk legyen, és a GYAC-nak, valamint Győrnek sikereket érjenek el” – hangsúlyozta Szombati-Serfőző Eszter.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.