Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

A Szabó Bence, Furkó Kálmán egység aranyérmes lett a férfi könnyűsúlyú kettesek között vasárnap az U23-as evezős Európa-bajnokságon a görögországi Joánniában.

U23-as evezős Európa-bajnokság: Szabó aranyérmes!

Az egység a döntőben féltávig a vezető olasz hajóra tapadt, majd az utolsó negyedhez érve indította meg a hajrát, amellyel a korosztályos viadalon magabiztos győzelmet aratott. A GYAC-os Szabó Bence és a szolnoki színekben versenyző Furkó Kálmán múlt pénteken a felnőttek linzi világbajnokságán a nem olimpiai versenyszámban negyedikként végzett. A magyarok hét egységgel képviseltették magukat Joánniában, mindegyik a döntőbe jutott, és női kétpárban a Preil Vivien, Gadányi Zoltána duó a harmadik lett.

„Nem titkolt szándékunk volt, hogy megnyerjük az Eb-t, de az nyilván az ellenfelektől is függ. Gyakorlatilag az látszott, hogy az országok közti erőviszonyok nem változtak nagyban a világbajnokság óta. Sarasotában az olaszok nyertek, a németek lettek a másodikok, mi pedig a bronzérmesek, most magyar, olasz, német lett a sorrend. Erre készültünk, idáig próbáltuk a formánkat fenntartani. A két korosztályos világverseny között negyedikek lettünk a felnőtt-vb-n, tehát elég mozgalmas és húzós volt az elmúlt másfél hónapunk. A görögországi döntőben két egyforma ezer métert kértem a fiúktól. Ha még erősebben kezdtek volna az ellenfelek, és nem tudunk hozzájuk képest egy hosszon belül maradni, akkor nehezebb lett volna, de ez nem történt meg. A saját tempónkban haladtunk, és a végén a vezetésünket már csak meg kellett őriznünk. Nagyon örülnek a fiúk a győzelemnek, és talán annak is egy kicsit, hogy vége a fárasztó szezonnak. Hosszú volt a felkészülési időszakunk, de a fő versenyeinken túlvagyunk. A döntő után gratuláltam nekik, és csak annyit mondtam: megcsináltuk!” - értékelt az egység edzője Molnár Dezső.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.