Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Márton Anita ezekben a napokban a győri Olimpiai Sportparkban edz, így készül a világbajnokságra. Anita ott lesz a Győri Atlétikai Club szeptember 21-i Nyílt Napján is!

Az OSP-ben készül a világbajnokságra Márton Anita!

Márton Anita minden idők egyik legsikeresebb magyar atlétája, hazánkban négyszer választották eddig sportágában az év legjobbjának. Megszámlálhatatlan országos bajnoki címet szerzett súlylökésben, diszkoszvetésben és az eredetileg kiegészítő sportágként művelt súlyemelésben is. A súlylökés az a szám amiben a világversenyeken is indul. Fedett pályán egyszeres világbajnok kétszeres Európa-bajnoki aranyérmes, a 2016-os riói olimpián bronzérmet, a 2017-es londini vb-n ezüstérmet szerzett. Márton Anita ezekben a napokban a győri Olimpiai Sportparkban edz, így készül a világbajnokságra. Anita ott lesz a Győri Atlétikai Club szeptember 21-i Nyílt Napján is!

A dohai világbajnokság szeptember 27-én kezdődik, és 209 ország 1928 versenyzője indul rajta. Tizennégy magyar atléta lesz ott a mezőnyben a különböző számokban, közöttük a legnagyobb név egyértelműen a legutóbbi vb-n ezüstérmes Márton Anitáé, aki sérülés miatt fél évet kihagyott, majd januárban tudott újra versenyezni, így lendült formába a vb-re. A következő évben a tokiói olimpia vár a szegedi súlylökőre.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.