Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

A legjobb magyar tornászok ezúttal is az Olimpiai Sportparkban találkoztak a Mesterfokú bajnokságon. Győr ötödször adott otthont ennek a viadlanak, korábban az első két alkalommal az Audi Aréna volt a helyszín.

Mészáros lett a mester

A nőknél és a férfiaknál is háromszoros aranyérmes versenyző lett a mesterfokú bajnokság legeredményesebbje. A hölgyek mezőnyében a Dunaferr-es Kovács Zsófia pénteken egyéni összetettben, szombaton felemáskorláton, vasárnap pedig talajon győzött, gerendán pedig harmadik lett. A 2017-es Európa-bajnokság ezüstérmese a szerenkénti finálék másofdik napjára kicsit elfáradt, de így is elégedettvolt a teljesítményével. A nőknél gerendán Makra Noémi, ugrásban pedig Böczögő Dorina lett a bajnok.

A fiúknál ugyancsak három elsőséget gyűjtött be a GYAC-os Mészáros Krisztofer. A még mindig csak junior korú győri tehetség a pénteki az egyéni összetett után szombaton talajon és gyűrűn is aranyat nyert, összesen pedig öt éremmel zárta a mesterfokú bajnokságot, hiszen a kollekciót kiegészítette egy ugrás ezüsttel, és egy lólengés bronzzal.

Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a versenyt, ráadásul itthon, Győrben. Egész évben versenyeztünk, e miatt erre a versenyre nem készültem külön elemekkel, kész gyakorlatokkal jöttem ide. Az aranyérem ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert nyújtón rontottam, pedig a verseny előtt szerettem volna nyolcvan pont fölött teljesíteni, ez a hiba azonban sokba került” - mondta Mészáros Krisztofer. A GYAC-ot képvileste az ob-n Tomcsányi Benedek is, ő ugrásban és gyűrűn harmadik, egyéni összetettben második lett.

A csapatok versenyében a tavaszi forduló után még második helyen álló BHSE nyert a Ferencváros előtt. A dobogó harmadik fokára a GYAC tornászai állhattak, akik Siket Olivér, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek összeállításban szereztek bronzérmet.



Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.