Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Az észtországi Tallinnban az Európai Atlétikai Szövetség a szokásos szezonzáró gáláján díjazta az év legjobb atlétáit. A díjátadás az Európai Szövetség háromnapos eseményének része volt, ahova a GYAC klubmenedzsere, a kétszeres olimpikon Petrahn Barbara a kontinentális szövetség fejlesztési bizottságának tagjaként kapott meghívást.

Észtországban ünnepelt az atlétika

A nőknél az orosz magasugró Marija Laszickene nyert, a férfiaknál a norvég gátfutó Karsten Warholót választották legjobbnak. A Rising Star-díjat, ami a feltörekvő tehetségeknek jár, két olyan sportoló kapta, aki leginkább a dohai felnőtt-világbajnokságon szolgált rá az elismerésre. A férfiak között a 21 éves világbajnok német tízpróbázó, Niklas Kaul, a nőknél a 18 esztendős ukrán magasugró, vb-ezüstérmes Jaroszlava Mahucsik kapott kitüntetést.

A díjátadás az Európai Szövetség háromnapos eseményének része volt, ahova a GYAC klubmenedzsere, a kétszeres olimpikon Petrahn Barbara a kontinentális szövetség fejlesztési bizottságának tagjaként kapott meghívást. „A háromnapos eseményen nemcsak ünnepel az atlétika, hanem részt vehetünk különböző workshopokon is, ahol a szövetségek tanulhatnak egymástól, együttműködéseket köthetnek, illetve a résztvevők az országok közötti versenyekről, azok időpontjairól is egyeztethetnek. A fejlesztési bizottság tagjaként elsősorban a „Kids and youth athletics” programokon vettem részt, ahol a német, angol és svéd utánpótlás-atlétikáról kaptunk átfogó képet. A berlini, illetve zürichi Európa-bajnokság előkészületeiről szóló tanulmány is érdekes volt. A bizottság egyik legfőbb célja, hogy azokat az országokat is felzárkóztassa, ahol az atlétikának még van hova fejlődni, akár utánpótlás-nevelésben, akár infrastruktúrában” – mondta Petrahn Barbara.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.