Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Judo

Az ifjúsági korcsoport számára harmadik alkalommal rendeztek Judo Európa-kupa viadalt Győrben. A magyarok remekeltek, négy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel első helyen végeztek az éremtáblázaton.

Tíz magyar érem Győrben

Évről évre egyre népesebb mezőny gyűik össze a győri ifjúsági Európa-kupán, ebben az évben már harminc ország négyszázhatvanegy judósa lépett tatamira az Olimpiai Sportparkban, ott ahol az azóta már U23-as Európa-bajnok és felnőtt világkupán bronzérmes Sipőcz Richárd nyert aranyat a 2017-es EYOF-on. A 18 évesek Európa-kupáján most négy győri indult, Farkas Szilvia, Vikol András, és Özbas Yasin a GYAC-ot, Teidl Bendegúz a Vitált képviselte.

A magyar sikerek ezen a hétvégén sem maradtak el, a hazai judósok közül négyen is a dobogó legfelső fokára állhattak, egyikük a GYAC veresnyzője Farkas Szilvia volt a + 70 kg-os súlycsoportban. Aranyérmes lett még az idei bakui EYOF bronzérmese, Szegedi Dániel (66 kg, Ceglédi VSE), valamint Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC) és Kőszegi Rebeka Rita (48 kg, BHSE)

Ezüstérmet nyert Ürögdi Dominik (73 kg, Ceglédi VSE) és Bertók Krisztofer (90 kg, Vasas Judo), bronzérmes lett Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Szecsei Viktor (73 kg, Szegedi JSE), Mamira Luca (44 kg, Toto Sport) és Vit Lili (63 kg, BHSE)

Összesen huszonegy ország tudott érmet szerezni Győrben. A legeredményesebb a magyar válogatott volt, amely a négy arany mellett két ezüst és négy bronzérmet is begyűjtött.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.