Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Ismét egy sikeres atlétikai verseny házigazdája volt Győr, az Olimpiai Sportpark, ahol a Győri Atlétikai Club közel 180 nevezővel fedettpályás atlétikai versenyt rendezett az elmúlt hétvégén.

Sikeres sportévkezdés Győrben

A szervezésre nem volt sok ideje a klub szakembereinek, hiszen a téli szünet és a karácsonyi időszak is nehezítette munkájukat, de a rendezvény napján a sportolókat és edzőiket, valamint az Olimpiai Sportpark futófolyosójára kilátogatókat színvonalas verseny fogadta.

„A hazai versenyzők közül Horváth Márk eredménye kívánkozik az élre, a Győri AC versenyzője 17,56 méterre lökte a súlygolyót, ez az eredmény jobb, mint a 2020-as Ifjúsági Európa bajnokság kvalifikációs szintje” - mondta a GYAC klubmenedzsere, az atléták szakosztályvezetője Petrahn Barbara.

60 méteres sprintben is szép eredmények és egyéni csúcsok születtek, Sipos Rajmund (Győri AC) egyéni crekorddal nyerte a junior férfiak versenyét (7.16), mellyel a magyar ranglistán 2. helyére lépett, ugyanebben a korosztályban Simon Virág (Horn - Bercsényi DSE) szintén egyéni csúccsal nyerte a 60 métert.

A fiatalabbak közül kiemelkedik Rendes Hanna (Győri AC) távolugrásban elért 5,11m-es egyéni csúcsa, valamint Simon Péter is egyéni rekorddal kezdte az évet, mind távolugrásban (562cm), mind pedig 60 méteren (7,63mp).
A GYAC versenyén a Békéscsabai AC súlylökője, a világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita 18.03 méterre hajította a szert, ezzel magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15.22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12.86) előtt.

„Nem számítottam ilyen eredményre. Az volt a cél, hogy 17.50 körül dobjak, de erre több, mint fél métert sikerült rátenni, örülök neki. Karácsony előtt két hetet Békéscsabán táboroztunk, a két ünnep között pedig itt, Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve az alapozás kiválóan sikerült” - mondta Márton Anita, aki kemény év elé néz, hiszen a hazai versenyek mellett fedettpályás világbajnokság lesz Kínában, szabadtéri Európa-bajnokság Párizsban, és a csúcs, a tokiói Olimpia. „Nagyon bizakodó vagyok, fizikálisan minden rendben, és ha a technikát összerakjuk, akkor nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek” - nyilatkozta a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján Anita.

Amíg a nagyok Győrben, addig a legfiatalabb korosztály Mosonmagyaróváron mérte össze tudását a Sport XXI-es teremversenyen. Az U13-as korosztályban a Győri AC sárga csapata mindössze fél ponttal lemaradva az első helyezett mögött a 2. helyen végzett, a zöld csapat pedig a 8. helyet szerezte. U 11-es korosztályban szintén két csapattal képviselték az egyesületet, nagy küzdelemben az 5. és 7. helyezést sikerült megszerezni.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.