Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

A magyar versenyzők négy ezüstéremmel zárták az evezős ergométeres világbajnokságot Párizsban, miután a zárónapon a GYAC sporotolója Pető Zsolt ismét második lett.

Négy magyar ezüst az ergométeres vb-n

A magyar válogatott színeiben küzdő paraevezős Pető Zsolt (PR1 kategória) szombaton 2000 méteren is szerzett egy ezüstérmet. A számot az a francia Pascal Daniere nyerte meg, aki pénteken 500 méteren is Pető előtt végzett, a magyar versenyző ezúttal fél távig tudta tartani vele a lépést. A magyarok közül a nyitónapon hárman végeztek másodikként a rövidebb távon: Pető mellett a szintén válogatottként versenyző paraevezős Tóth Balázs (PR3-ID), valamint a győri Arrabona EK-t képviselő Siska Bettina a női ifjúságiak között.
 „Az elsődleges célunk Zsolttal, hogy kijussunk a tokiói paralimpiára, emiatt elsősorban a vízi felkészülésen van a hangsúly” - mondta Nagy Gábor para-szakágvezető.

A GYAC válogatott para-evezőse a feburár 22-23-i székesfehérvári Evezős Ergométeres Országos Bajnokságon is rajthoz áll, majd Olaszországba utazik melegvízi edzőtáborba, hogy aztán az április 27-29. között megrendezésre kerülő európai pótkvalifikációs regattán kvótát szerezzen a paralimpiára.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.