Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Atlétika

Alsó tagozatos iskolások ismerkedtek az atlétika alapjaival az Olimpiai Sportparkban a GYAC edzőinek felügyelete mellett.

Az atlétikával ismerkedtek

Alsó tagozatos iskolások ismerkedtek az atlétika alapjaival az Olimpiai Sportparkban a GYAC edzőinek felügyelete mellett. A klub célja, hogy minél több kisiskolás próbálhassa ki a sportágat, és az ügyesebbek később akár az egyesületbe járjanak edzeni, versenyezni.

 Óriási a verseny a különböző sportágak és sportegyesületek között, hogy megfelelő létszámmal tudják működtetni, feltölteni az utánpótlás bázisukat. A GYAC különleges helyzetben van, hiszen a több szakosztállyal működő klubnál a birkózástól a judón, és az evezésen keresztül az atlétikáig sok mindent kipróbálhatnak a fiatalok, hogy aztán döntsenek, melyiket választják. Itt később is lehetőség van a sportágváltásra, akinek nem jön be az egyik, házon belül ott a másik. Az atlétáknál különösen szoros a kapcsolat a győri iskolák és a klub között. Az alsó tagozatosok edzők segítségével ismerkedhetnek a sportággal. 

„Három általános iskolával kezdtünk, a kiválasztást szeretnénk erősíteni ezzel a programmal. Egyelőre a Kálvária, a Gárdonyi és a Tulipános iskolából jönnek hozzánk gyerekek. Egy játékos akadálypályát próbálhatnak ki a gyerekek, rengeteg olyan feladattal, amely az atlétikához kapcsolódik” - mondta Bogár Lilla a GYAC utánpótlás vezetője.

A szakosztály célja, hogy a város összes általános iskolása, elsőstől a negyedik osztályosig, kipróbálhassa az játékos atlétikát az OSP-ben, legalább kétszer egy tanévben. Ez 6500-7000 gyereket jelent.

„A Magyar Atlétikai Szövetségnek is van saját illetve országos programja gyereksportra, akár a Sport XXI, akár a Nemzeti Alaptantervbe is bekerült Kölyök Atlétika. Mindezek mellett örömmel fogadjuk a klubok kezdeményezéseit. Mi nem tudunk többszörös olimpiai bajnokokat példaképként állítani a gyerekek elé, de szégyenkeznie a magyar atlétikának nem kell. Van például egy Márton Anitánk, aki Győrbe jár edzőtáborozni, és gyakran találkoznak vele a GYAC-ban sporotló gyerekek” - mondta Kámán Bálint a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója.

A GYAC hat éves kortól várja azokat a gyerekeket, akik komolyabban szeretnének foglalkozni az atlétikával. A létesítmény, a szakmai háttér adott, így minden lehetőségük megvan a fiataloknbak hogy fejlődjenek.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.