Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások idején a multisport komplexum zárva volt, azonban hétfőtől – a fokozatosság elvét betartva – visszatérhettek a sportolni vágyók az OSP-be.

Visszatér az élet az Olimpiai Sportparkba

Az Olimpiai Sportpark a legtöbb sportágnak otthont adó létesítmény Győrben. Az OSP-ben edzenek például a Győri Atlétikai Club szakosztályainak versenyzői közül az atléták, a teniszezők, a tornászok, a birkózók, a cselgáncsozók, és a súlyemelők is, nagyjából ezerkétszázan. A pályákat, termeket a nagyközönség is használhatja az erre kijelölt időpontokban. A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások idején a multisport komplexum zárva volt, azonban hétfőtől – a fokozatosság elvét betartva – visszatérhettek a sportolni vágyók az OSP-be.

„Március 13-án zárt be a létesítmény, így nagyon sokan kényszerültek arra, hogy nem a megszokott körülmények között sportoljanak. A szakosztályok ezt úgy tudták segíteni, hogy az élsportolóknak különböző eszközöket adtak otthoni használatra, másoknak online edzéseket tartottak, vagy különböző kihívások teljesítésével tartották fenn a mozivációt. Hétfőtől a megfelelő óvintézkedések betartásával visszatér az élet az OSP-be, várjuk a versenyzőket, és azokat is, akik nem a GYAC tagjai, de az OSP-ben sportoltak szabadidejükben” – mondta Kiss Dániel a Győr Projekt Kft. üzemeltetési menedzsere.

A GYAC teniszpályái maximálisan kihasználtak voltak a létesítmény átadásának pillanatától, így ott várhatóan a nyitást követő első hetekben visszatér minden szinte a „régibe”. A szakosztály várja a pálya foglalásokat, a bérletesek időpontjai lekötöttek egyelőre, a szabad időpontok foglalhatók.

A GYAC teniszezői is tudnak már edzeni, és a hobbi sportolók is igénybe vehetik egyelőre a szabadtéri pályákat, ezekből öt áll a rendelkezésre. A teniszezők mellett az atléták, tornászok, és a súlyemelők is visszatértek az OSP-be, sőt a birkózók is el tudták kezdeni a felkészülést, igaz ők most még a kondi termi, erőnléti, erőfejlesztő gyakorlatokra helyezték a hangsúlyt, a küzdelem a szőnyegen egy kicsit még várat magára. A cselgáncsozók is a jövő héten térnek vissza, ők egyelőre szintén erőfejlesztő edzéseket végeznek szabadtéren.

„A kényszerű zárva tartás alatt természetesen ugyanúgy figyeltünk a karbantartási munkákra, mint az aktív időszakban, a szükséges javításokat, felújításokat elvégeztük, így a megszokott körülmények várnak mindenkit. A szabadtéri atlétika pályán a versenyzők mellett nagyon népszerű program volt a „lakossági futás”, minden nap este 7 és 9 óra között, itt még egy kis türelmet kérünk, ez e lehetőség is visszatér rövidesen” - tette hozzá Kiss Dániel. Az OSP használatának egyelőre vannak olyan szabályai, amelyek a vírushelyzet okozta korlátozások teljes feloldásáig érvényben maradnak. „Az egyik legfontosabb, hogy a szülők csak az épület recepciójáig kísérhetik gyermeküket. Csak a kijelölt mosdók, WC-k vannak nyitva, az öltözőket pedig egyelőre senki sem veheti igénybe, így az edzésekre már az ott használatos felszerelésben kell érkezni. Az első belépéskor az OSP-be mindenki számára kötelező kitölteni a járványügyi adatlapot a recepciónál. Az edzéseken használt eszközöket a sportolóknak fertőtleníteniük kell a gyakorlások befejezése után” – mondta Kiss Dániel.

 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.