Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények

A Szegedi VSE kezdeményezésére négy délalföldi város sportvezetői és sportolói létrehoztak egy dobó versenysorozatot, melynek Szeged, Szentes, Békéscsaba és Kecskemét ad otthont.

Horváth Márk harmadik a korosztályos világranglistán!

Az első állomáson a csongrádi megyeszékhelyen az ifjúsági fiúk súlylökésében a 17 éves Horváth Márk, a Győri AC versenyzője nemzetközi mércével is értékes 19.75 méteres egyéni csúcsot dobott az ötkilós szerrel. Csak érzékeltetésül, hogy sikerüljön úgymond kontextusba helyezni ezt a produkciót: az idei fedettpályás idényt 17.69 méterrel zárta ugyanilyen súlyú golyóval. Nos, erre több mint két métert pakolt rá!

Márk eredménye 26 cm-re van az országos csúcstól, amit 2003 óta Kürthy Lajos tart. Ez az eredmény nemzetközi szinten is megállja a helyét, a korosztályos jelenlegi világranglistán a 3. helyet jelenti.

A robbanásszerű fejlődés a technika váltásnak köszönhető, amit csupán csak öt hete kezdett el az U18-as korcsoportú versenyzőnk. Többi eredménye is azt mutatja, hogy atlétáink nem tétlenkedtek az utóbbi pár hétben.

Eredmények:

1.Horváth Márk – súlylökés (5 kg) – 19,75 m - PB
3.Luka Ádám – súlylökés (7,26 kg) – 13,21 m - PB
3. Rédecsi Roland – súlylökés (5 kg) – 12,30 m - SB
3. Rédecsi Roland – diszkoszvetés (1,5 kg) – 39,93 m - SB

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.