Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Birkózás

A birkózó sport népszerűsége az utóbbi években mind Ausztriában mind pedig Magyarországon csökkent. Ezen kihívást a GYAC birkózó szakosztálya és a Burgenlandi Birkózó Szövetség közös erővel kívánja orvosolni.

Wrestling without borders - Birkózás határok nélkül

Wrestling without borders

Projekt címe: Wrestling without borders
Projekt futamideje: 2018.01.01-2020.06.30. (30 hónap)
Támogatási program: INTERREG V-A Ausztria-Magyarország 2014-2020
Projekt költségvetése: 442.757 euró
Osztrák partnerek: Burgenlandi Birkózó Szövetség
VIVA Tartományi Sportközpont

A projekt célja:

A birkózó sport népszerűsége az utóbbi években mind Ausztriában mind pedig Magyarországon csökkent. Ebből kifolyólag jelenleg mindkét ország utánpótlás problémákkal néz szembe. Ezen kihívást a GYAC birkózó szakosztálya és a Burgenlandi Birkózó Szövetség közös erővel kívánja orvosolni. A közös "Wrestling without borders" platform létrehozása által lehetővé válik a széles nyilvánosság megszólítása, ill. a határtérség fiataljainak birkózó sport iránti érdeklődésének felkeltése. A közös edzői továbbképzések és tanvideók kiszélesítik a határtérségben meglévő tudást és attraktívabbá teszik a sportágat. Ezekre alapozva fiatalok számára modulárisan felépített edzéssorozatok valósulnak meg, különböző tudásszint szerint, akik aztán négy közös verseny és három közös edzőtábor során mérethetik meg magukat a szomszédos országból származó társaikkal.

Az osztrák és magyar birkózó szövetségek között közvetlenül a vasfüggöny lebomlása után létrejött ígéretes együttműködés az elmúlt évtizedben sajnos elszunnyadt. A hajdani ifjú birkózókból mára az egyesületek vezetői lettek, akik szeretnék a mostani fiataloknak mindazt a lehetőséget megadni, melyből egykor ők is profitáltak és ennek a célnak az érdekében az együttműködést újraéleszteni és annak hagyományát megteremteni.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.
További információkért látogasson el a projekt honlapjára:

https://interreg-athu.eu/hu/wrestlingwithoutborders/

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.