Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

A Magyar Tenisz Szövetség közelmúltban alakult új vezetősége keddi közgyűlésén tizenkét bizottságot állított fel, és döntött az elnökök, valamint a tagok személyéről.

Sportdiplomáciában is jó a győri tenisz

A gyerektenisz bizottság elnökének Szombati-Serfőző Esztert a GYAC szakosztályvezetőjét válaszották. A testületek már meg is kezdték munkájukat.

Az új vezetés nagyon komoly szerepet szán a bizottságoknak a szövetség jövőbeni működésében, ezért törekedtek arra, hogy olyan elnököket, tagokat kérjenek fel, akik többségében aktív szereplői a magyar tenisz mindennapjainak, és folyamatosan jelen vannak a klubokban, a pályákon és a versenyeken. A sportolói bizottság például többségében aktív játékosokból, edzőkből, és egykori kiváló teniszezőkből áll, elnökük pedig Babos Tímea.

„A bizottságok az elnökség szakmai tevékenységét segítik. Engem a Gyerektenisz bizottság elnökévé választottak. Ebben az egységben hatan dolgozunk majd azért, hogy az ovis, az iskolás, és a „Play and stay” tenisz jól működjön az alapoktól a versenyeztetésig. Az elmúlt két évben a Győrben a GYAC színeiben is azért dolgoztam, hogy minél több gyerek ismerkedjen meg ezzel a sportággal, erre mindenkinek meglegyen a lehetősége. Országosan is ugyanez a cél. A jelenlegi elnökség egyik fontos terve a közösségépítés is, az, hogy a családokat is bevonja a klubok életébe. A nyitottság a legfontosabb, ez a GYAC-nál már jól működik például az online pályafoglalási rendszernek köszönhetően” - mondta Szombati-Serfőző Eszter.

A bizottságok már a héten fontos feladatot kaptak, hiszen kiemelten számítanak munkájukra az új sportszakmai program és az ahhoz kapcsolódó költségvetés kidolgozásában, melyet a tervek szerint az október 6-i ülésen fog jóváhagyni az elnökség. Ebben a folyamatba szintén építenek a korábbi értékes szakmai anyagokra, a tisztújítás óta beérkező írásos javaslatokra, valamint a személyes konzultációk tapasztalataira.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.