Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Judo

Az Olimpiai Sportparkban negyvenhárom egyesület százharminckét judósa lépett tatamira az őszi újraindulás első országos bajnokságán, a huszonhárom év alattiak küzdelmeiben.

A várva várt verseny: győriek a dobogón

Az Olimpiai Sportparkban negyvenhárom egyesület százharminckét judósa lépett tatamira az őszi újraindulás első országos bajnokságán, a huszonhárom év alattiak küzdelmeiben.

A koronavírus-járvány márciusi kirobbanása után több, mint fél éven át egyetlen judoversenyt sem rendeztek. Szeptember közepén aztán végre rajtengedélyt kaptak a judósok, három regionális viadal után pedig végre következhetett az első országos bajnokság, az U23-as korosztályé.

Ez a bajnokság sem indult zökkenőmentesen, hiszen a járvány miatti intézkedések nem tették lehetővé, hogy az eredetileg meghirdetett helyszín, Baja városa adjon otthont a fontos tornának. Az utolsó pillanatban a sportágban a 2017-es győri EYOF óta már jól bevált helyszín, az Olimpiai Sportpark judocsarnoka „ugrott be”, így október első szombatjának reggelén birtokba vehették a bajnoki éremre pályázó sportolók. Ezt az eseményt is szigorú járványügyi szabályok mellett, a nézők, hozzátartozók kizárásával rendezték meg.

Az országos bajnokságon végül huszonnégy klub tudott legalább egy érmet szerezni, a tizennégy bajnoki címen tizenegy egyesület osztozott. Az éremtáblázat első helyét a Ceglédi VSE (3 arany, 0 ezüst, 2 bronz) szerezte meg, második lett a KSI SE (2, 1, 3), harmadik pedig a házigazda Győri AC (1, 3, 0).

A győriek közül aranyérmes lett a 60 kg-os mezőnyben a GYAC-os Vida András, és a +100kg-os kategóriában a SZESE versenyzője Sipőcz Richárd. Ezüstérmet szerzett Darida Blanka (57kg), Szilli Nóra (70kg) és Farkas Szilvia (78kg) a GYAC-ból, bronzérmet pedig Inotai Péter (+100kg) a SZESE színeiben.

A bajnokságok sora már a következő hétvégén folytatódik: október 10-én, ugyancsak Győrben az ifjúsági B-korcsoport küzdelmeit rendezik.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.