Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Olimpiai és világbajnoki érmeseket felvonultató mezőnnyel rendezték meg a tornászok challenge világkupa versenyét Szombathelyen. A magyar válogatottban három győri fiatal kapott helyet, és mindegyikük döntőbe jutott legalább egy szeren.

Döntőztek GYAC tornászai a világkupán

Olimpiai és világbajnoki érmeseket felvonultató mezőnnyel rendezték meg a tornászok challenge világkupa versenyét Szombathelyen. A magyar válogatottban három győri fiatal kapott helyet, és mindegyikük döntőbe jutott legalább egy szeren.

A GYAC válogatott tornászai közül a gyűrű döntőjében Tomcsányi Benedek volt érdekelt magyar színekben, és negyedikként zárt. „Egy picit bosszantó, hogy mindössze fél pont választott el a dobogótól, de nem vagyok elégedetlen, hiszen a verseny előtt elfogadtam volna ezt a helyezést” – nyilatkozta Tomcsányi.

A szintén GYAC-os Mészáros Krisztofer két szeren is fináléba került. „Lólengésben és talajon mutathattam be a gyakorlataimat a fináléban. Nyolcadikként és hatodikként végeztem. Második éve vagyok a felnőttek mezőnyében, úgy gondolom, nem lehetek elégedetlen” – mondta a magyar szövetség honlapjának nyilatkozva Mészáros Krisztofer.

A hosszú sérülés után visszatérő Kardos Botond a nyújtó mellett – ahol nyolcadik lett –, korláton is döntőzött, és negyedik lett. „Sajnos leestem a nyújtóról, de még nem is érzem magam százszázalékos formában. Célom az, hogy a lehető legjobban felkészüljek az Eb-re. A korláton elért eredményemnek nagyon örülök, közel voltam a dobogóhoz” – mondta eredményeiről Kardos Botond.

„Rég versenyeztek a srácok utoljára, mindenki új gyakorlatokkal indult, ezeknek nyilván még idő kell, hogy versenykörülmények között is tökéletesen működjenek. A fiúknál rendkívül erős mezőny jött össze, elég, ha csak a román klasszist, Dragulescut említem. A győriek közül Kardos Botond két vállműtét és másfél év kihagyás után tért vissza, örülök, hogy jól szerepelt. Mészáros Krisztofer akár érmes is lehetett volna, hiszen erős gyakorlattal szállt versenybe. Tomcsányi Benedek is kevéssel maradt le a dobogóról. Készülünk a magyar és a mesterfokú bajnokságra, mindkettő Európa-bajnoki válogató. Bízom benne, hogy mindhárom győri fiú ott lesz az Eb-n a nemzeti csapatban” – nyilatkozta a Győr Plusznak Szűcs Róbert, a GYAC edzője, a férfi válogatott vezetőedzője.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya elégedetten összegzett. „Hosszú kihagyás után mindenki odatette magát. Erre a VK-ra rendszerint csúcsformában szoktunk megérkezni, ez most nem így volt, de jó volt látni ismét a mieinket nemzetközi mezőnyben. Folytatjuk a felkészülést, hiszen, ha minden jól megy, akkor az Eb következik, még ebben az évben.” 

A decemberre halasztott férfi és női Európa-bajnokságra, az eddigi tervekkel ellentétben – az azeri–örmény konfliktus miatt –, nem Bakuban lesz, hanem Törökországban. Az időpontok változatlanok maradtak: a férfiak kontinensviadala december 9–13. között, a nők versenye pedig december 17–20. között lesz Mersinben.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.