Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Evezés

Pénteken kezdődött és vasárnap ért véget a lengyelországi Poznanban az evezős Európa-bajnokság. A kontinensviadalon óriási mezőny gyűlt össze, mindösszesen három ország: Nagy-Britannia, Portugália és Törökország nem nevezett versenyzőt.

Két negyedik hely az Európa-bajnokságról

Összesen csaknem hatszáz versenyző állt rajthoz, harmincegy ország képviseletében. A 18 versenyszám mellett 4 paraevezős hajóosztályban rendeztek futamokat. A Győri Atlétikai Clubot két csapatban négy versenyző képviselte. Könnyűsúlyú négypárban Szabó Bence, Szigeti Roland és Forrai Dávid képviseli Győrt, velük egy hajóban evezett a szolnoki Furkó Kálmán is. Őket Alföldi Zoltán és Molnár Dezső készítette fel erre a megmérettetésre is. A paraevezősök mezőnyében a PR1 kategóriában Nagy Gábor edző tanítványa Pető Zsolt indult győriként.

A Szabó Bence, Furkó Kálmán, Szigeti Roland, Forrai Dávid összeállítású könnyűsúlyú négypárunk a döntőben kissé leszakadt a mezőnytől. A fiúk az utolsó 500 méteren pár másodpercet tudtak javítani a különbségen, ám a sorrend nem változott, így negyedik helyen értek célba.

Pető Zsolt a fináléban kezdetben a mezőny végén, hatodik pozícióban haladt, rátpadva lengyel és fehérorosz ellenfeleire. Zsolt az utolsó 500 méteren fáradhatatlan hajrát mutatott be, emelve a csapásszámot magabiztosan előretört, és végül negyedik helyen haladt át a célvonalon.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.