Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

A férfiak mezőnyében Mészáros Krisztofer nyerte pénteken az egyéni összetett versenyt a tornászok országos bajnokságán.A győriek a szerenkénti döntőkben is jól szerepeltek.

Győriekről szólt a tornászok országos bajnoksága

A férfiak mezőnyében Mészáros Krisztofer nyerte pénteken az egyéni összetett versenyt a tornászok országos bajnokságán. A tét nagysága miatt óriási csata alakult ki az első helyért a két győri tornász, Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek között. Kettejük párharcát utóbbi kezdte jobban, az első három szer után még vezetett, de a hajrát klubtársa bírta jobban, így végül Mészáros nyakába került az aranyérem.
 
"Nagyon örülök a teljesítményemnek, az országos bajnoki címnek, és roppantul büszke vagyok arra, hogy sikerült nyolcvan pont fölé jutnom. Persze, apró hibáim voltak, de ezeket a mesterfokú bajnokságig szeretném kijavítani, hogy ott még magasabb pontszámot szerezzek" - nyilatkozta Mészáros Krisztofer.
    

A budapesti Központi Tornacsarnokban zajló viadal első versenynapja egyben selejtező volt a szombati szerenkénti döntőkre, a férfiak számára pedig válogató is a decemberi, törökországi Európa-bajnokságra. A válogatott tornászok közül Vecsernyés Dávid csak lólengésben, korláton és nyújtón indult, Kardos Botond vállfájdalmai miatt talajon és ugrásban, míg Kállai Zoltán csak lólengésben versenyzett.

A szerenkénti döntőkben talajon a dobogót a Győri AC sportolói "sajátították ki" maguknak: Mészáros az első, Kardos Botond a második, Tomcsányi Benedek pedig a harmadik helyen végzett. Lólengésben a Budapesti Honvédot erősítő Kállai Zoltán győzött, klubtársa, Vecsernyés Dávid, és Tomcsányi holtversenyben a második helyen végeztek. Gyűrűn a két győri fiatal, Mészáros és Tomcsányi versengéséből utóbbi jött ki jobban, ugrásban viszont előbbi nyert.

Korláton a BHSE tapasztalt tornásza, Vecsernyés Dávid végzett az élen Mészáros előtt, a bronzérmet Csorvási Soma szerezte meg. Nyújtón érvényesült a papírforma, a szer Európa-bajnoki bronzérmese, Vecsernyés meggyőző fölénnyel diadalmaskodott.


A hétvége legeredményesebb férfi tornásza Mészáros Krisztofer lett három arany- és három ezüstéremmel, ugyanis pénteken az egyéni összetettet is megnyerte.
"Nagyon örülök azoknak az eredményeknek, amiket elértem. Ha előzetesen valaki azt mondja, ilyen eredménysorral zárok, látatlanba aláírtam volna. A talajnak különösképpen örülök, hiszen ez a kedvenc szerem, a lólengés viszont lehetett volna sokkal-sokkal jobb is, itt csak negyedik lettem, ezen mindenképpen szeretnék javítani" - idézi a magyar szövetség közleménye Mészáros Krisztofert.

Eredmények

egyéni összetett:
1. Mészáros 81,000 pont
2. Tomcsányi 79,500
3. Kiss B. 75,750

talaj:
1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 13,900 pont
2. Kardos Botond (Győri AC) 13,600
3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 13,500

lólengés:
1. Kállai Zoltán (BHSE) 14,400
2. Vecsernyés Dávid (BHSE) 13,400
Tomcsányi 13,400

gyűrű:
1. Tomcsányi 13,400
2. Mészáros 12,900
3. Kiss Balázs (BHSE) 12,500

ugrás:
1. Mészáros 13,600
2. Tomcsányi 13,200

korlát:
1. Vecsernyés 13,300
2. Mészáros 13,200
3. Csorvási Soma (BHSE) 12,800

nyújtó:
1. Vecsernyés 13,900
2. Mészáros 12,900
3. Tomcsányi 12,500

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.