Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Judo

A magyar válogatott egy arany- és két bronzéremmel, illetve két ötödik és négy hetedik hellyel zárt a horvátországi junior Európa-bajnokságot, amelyet nézők nélkül rendeztek.

Sipőcz Európa-bajnok, két GYAC-os judós is nyert mérkőzést

A poreci kontinensbajnokság zárónapján a SZESE versenyzője, Sipőcz Richárd nem ismert kegyelmet, előbb a belgák fiatalja, Ndao ellen nyert ipponnal, majd az oroszok hórihorgas judósa, Jendovickij ellen a hosszabbításban ért el ippont. A fináléban az ukrán Baljevszkij próbálta meg a Széchenyi Egyetem SE U23-as Európa-bajnokának útját állni, sikertelenül. A vége vazari-győzelem lett, ezzel Sipőcz Richárd megszerezte a még hiányzó korosztályos kontinensbajnoki címet: Gyimes Nikolett tanítványának két ifjúsági és egy U23-as Eb-arany mellé immár a junioroknál is van egy ilyen medálja.

A kontinensbajnokság zárónapján a hölgyeknél Farkas Szilvia volt érdekelt, a Győri AC 78 kilogrammos judósa szép győzelemmel kezdett a bolgár Dojcseva ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. Ott az olasz Mengucci küzdelmes mérkőzésen vazarival jobbnak bizonyult, a vigaszágon a holland van Harselaar ellen sem sikerült a továbbjutás, így Farkas Szilvia is a hetedik helyen végzett. Vida András 60 kg-ban az lső mérkőzését szépen hozta az osztrák ellenfelével szemben. Sajnos a szerencsétlen sorsolásnak köszönhetően az előző évi Eb és Vb érmes következett, akitől vereséget szenvedett.

A versenyen 37 ország 356 dzsúdósa lépett tatamira, a magyar színeket 16-an képviselték. Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.