Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

A tornászok Mesterfokú Bajnokságát a koronavírus-korlátozások miatt zárt kapuk mögött rendezik az Olimpiai Sportparkban.

Nézők nélkül rendezik a mesterfokú tornászbajnokságot Győrben

Ez azt jelenti, hogy se a nézők, se a média munkatársai nem mehetnek be a versenyre. Ez alól a Magyar Torna Szövetség sajtócsapata a kivétel.

A rangos versenyen indul a hétvégi tornász OB legeredményesebb férfi tornásza, a győri Mészáros Krisztofer is, aki az egyéni összetett mellett talajon és ugrásban is aranyérmet szerzett, gyűrűn, korláton és nyújtón pedig ezüstéremmel térhetett haza a felnőttbajnokságról.

Mészáros ezúttal is minden szeren indul. A GYAC tornásza az egyéni összetett versenyben ismét a 80 pont fölötti teljesítményt célozza meg, a szerenkénti döntőkben pedig lólengésben és korláton is hiba nélküli gyakorlatokat mutatna be. 


A győriek közül Mészároshoz hasonlóan Tomcsányi Benedek mindegyik szeren indul, míg Kardos Botond három szeren száll versenybe. A három felnőtt GYAC-os válogatott most harcolhatja ki a tagságát az Európa-bajnoki csapatba, Molnár Botond pedig az ifi Eb-részvételért is versenyez.

„Az országos bajnokság eredményeiből kiindulva az élre várom a fiúkat a mezőnyben, de a legfontosabb, hogy a gyakorlataikat a lehető legjobban mutassák be” – mondta Szűcs Róbert, a győriek edzője.

A Mesterfokú Bajnokság november 13-án, pénteken kezdődik és 15-én, vasárnap zárul. A bajnokság első napján, pénteken a 10 órakor induló gyermekversenyek után 15 órakor kezdődik a Férfi Szuper Csapatbajnokság, majd a férfiak egyéni összetett döntője. Szombaton 11 órától a női egyéni összetett döntőjét rendezik, aztán a férfiak szerenkénti fináléja következik a programban, ekkor talajon, lólengésben és gyűrűn dől el a helyezések sorsa. Vasárnap a női szerenkénti döntőkkel, majd a férfiak utolsó napra maradt ugrás-, korlát- és nyújtódöntőivel zárul a Mesterfokú Bajnokság.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.