Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

Január 11-én rendezik az M4 Sport - Az Év sportolója gálát, amelyre a koronavírus-járvány miatt ezúttal nézők nélkül, virtuális díjátadásokkal kerül sor.

Az Év sportolója: GYAC-os sportolók is bekerültek a jelöltek közé

A televíziós produkció a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban készül, ám a nézőkön kívül a díjazottak és a díjátadók jelentős része sem lesz jelen, sőt a sztárvendégek - egykori hazai és külföldi sportnagyságok, illetve a jelen bajnokai - is csak virtuálisan csatlakoznak a műsorhoz.

A sportújságírók 1958 óta minden esztendőben megválasztják az év legjobbjait, így a mostani lesz a 63. szavazás. A jelöltek listáját ezúttal is az MSÚSZ elnöksége állítja össze, a fogyatékos sportolókra az MPB tesz javaslatot. Az új kategória, az Év sportpillanata-díj jelöltjeit a gála névadó főtámogatója, az M4 Sport határozza meg, és a szurkolók, valamint a szakírók közösen döntenek. Az év e-sportolójára, valamint az év szabadidős sporteseményére pályázni lehet, a döntést az MSÚSZ elnöksége hozza meg. Az internetes szavazás december 30-án kezdődött és január 2-án fejeződött be.

A jelöltek között, a kategóriánkénti tíz fős listán ott volt a GYAC paraevezőse Pető Zsolt illetve Zsolt edzője Nagy Gábor is, valamint a Mészáros Krisztoferrel és Tomcsányi Benedekkel a soraiban Európa-bajnoki bronzérmet szerző tornászválogatott is. A GYAC-os sportolók az első háromba végül nem kerültek be kategóriájukban, de így is óriási megtiszteltetés számukra, hogy 2020-as eredményeik alapján a szakemberek jelölték őket a legjobbak közé.

Az Év sportolója gálán az alábbi kategóriákban hirdetnek győztest:
az Év férfi sportolója
az Év női sportolója
az Év csapata (hagyományos sportágak)
az Év csapata (az egyéni sportágakban)
az Év edzője
MSÚSZ-életműdíj
az Év e-sportolója
az Év szabadidősport-eseménye
az Év fogyatékos sportolója
az Év sportpillanata

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.