Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Atlétika

Számos kiemelkedő GYAC-os eredmény született az U18-as és az U20-as atléták fedettpályás országos bajnokságán a budapesti BOK-csarnokban. A legtöbb érmet a KARC és a GYAC gyűjtötte a két nap során. A kecskeméti és a győri egyesület fiataljai is tizenegyszer álltak a dobogó valamelyik fokán. A GYAC sportolói 3 arany, 5 ezüst, és 3 bronzéremmel zártak.

Tizenegy dobogós hely: A GYAC atlétái zártak az éremtáblázat élén

További döntős helyezések tekintetében is kiemelkedően szerepelt a GYAC: összesen tizenhatan végeztek az érmeseken kívül a legjobb 8 között, valamint a GYAC produkálta a legtöbb rajthoz állást is a hétvégén.

A fedettpályás ob első napján Varga Milán nagyszerű futással bajnoki címet szerzett 400 méteren 49,82-es új egyéni csúccsal. A győzelem különlegessége, hogy Milán az első futamban állt először rajthoz, de 150 méternél egy társa kilökte a pályáról így a futamot nem tudta befejezni. A versenybíróság engedélyezte, hogy Milán újra rajthoz állhasson - azonban így a 8.futamban teljesen egyedül teljesítette a távot, ahol a legjobb idővel a mezőny élére ugrott. A másik nagyszerű futást Kiss Máté produkálta, akinek szintén egyéni csúcs kellett a dobogóhoz 60 méteren, és 7,04-es idejével az U20-as korosztály 3.helyét szerezte meg.

Az ob második napján Horváth Márk súlylökésben, Pintér-Horváth Mátyás 800 méteren lett Magyar Bajnok! Horváth Márk már az első érvényes kísérlete után uralta a mezőnyt és magabiztosan 17,65 méteres új egyéni csúccsal szerzett aranyérmet. Pintér-Horváth Mátyás szintén egyéni csúccsal nyerte 800 méteres síkfutást.

Az U20-as korosztálybanegyéni csúcs kellett Vecsey Lászlónak is, aki 200 méteren 2.helyen zárt. Kiemelendő volt Marx Balázs futása is 3000 méteren, aki új saját rekorddal ezüstérmet szerzett.

A U18-asok között a 400 méteres bravúr után nem sok kellett a duplázáshoz: végül egy századdal, új egyéni csúccsal 2.helyen zárt Varga Milán 200 méteren. Jó Alíz nehézségekkel tűzdelt időszak után újra az élmezőnyt célozta meg, és nagyot küzdve 2.helyen végzett 800 méteren. Remekül versenyzett a GYAC ifi fiú váltója 4x200 méteren: Dászkál Bence, Kovács Ármin Krisztián, Simon Péter, Varga Milán összeállításban állhattak fel a dobogó 2. fokára. Gottwald Elődnek is egyéni csúcs kellett az éremhez, egy remekül kivitelezett kísérlettel 13,07-es legjobbjával "ugrott fel" a dobogó 3. fokára. Jó versenyzéssel zárt a 3.helyen Kovács Luca az erős súlylökő mezőnyben.

A fiatalokat Szalóki Richárd, Kiss Dániel, Farkas Roland, Szitás László, és Kószás Kriszta készítette fel a versenyre.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.