Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

Mészáros nem jutott döntőbe a tornász Eb-n

A magyar férfi válogatottból egyedül a junior Európa-bajnoki arany- és világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián jutott döntőbe, mégpedig nyújtón a Bázelben zajló torna Európa-bajnokságon.

Az FTC sportolója a selejtezőben 13,800 pontot kapott, ezzel az ötödik helyen került be a döntőbe, ahol végül a 8. lett, egyéni összetettben pedig a 20. helyen zárt. A szer 2018-as Európa-bajnoki bronzérmese, Vecsernyés Dávid 11. lett, így második számú tartalék a finálé előtt. Mészáros Krisztofer a 66., Bátori Szabolcs a 82. helyen végzett a nyújtó selejtezőjében.
    
Talajon Mészáros hatvanadik, Balázs 72., Bátori 89., lólengésben Kállai Zoltán 47., Mészáros 59., Bátori 85., Balázs pedig 86. lett. Gyűrűn Balázs a 35., Mészáros a 37., Dobrovitz Ádám a 78., Bátori a 86. helyet szerezte meg. Korláton Mészáros 37., Balázs ötvenedik, Dobrovitz 82., Bátori pedig 92. lett. Egyéni összetettben az elsőéves felnőtt versenyző, Balázs Krisztián a 29. - ezzel elsőszámú tartalék -, Mészáros Krisztofer a 32., Bátori Szabolcs pedig a 64. helyen végzett.
    
Kovács István szövetségi kapitány kijelentette, Balázs Krisztián döntőjének nagyon örül, ám egyébként egy kicsit csalódott, mert a többiektől többet várt.
    
"Őszintén szólva egy kicsit csalódott vagyok, mert többet vártam a fiúktól. Balázs Krisztián nyújtó döntőjének viszont nagyon örülök. Voltak kitűzött elvárások, helyezések, pontok, azokat nem sikerült teljesíteni. Azt azonban látni kell, hogy ha a két idősebb tornászunkat kivesszük a csapatból, akkor ez egy nagyon fiatal válogatott. Ha hazajöttünk, le kell ülni a csapattagokkal, edzőkkel, ki kell elemezni a látottakat, és meg kell beszélni, mi az, amin változtatni kell a későbbiekben, mert rengeteget készültünk. A fiúk viszont még soha nem rontottak ennyit, igaz lovon és nyújtón rengeteg volt a hiba másoknál is, de ugye ez a mi helyzetünkön még nem változatat. Idén a csapatépítés a cél, hiszen jövőre a következő csapat Európa-bajnokságra kell egy ütőképes együttest összehozni. Most egyébként hiányzóink is voltak, betegség, illetve sérülés miatt, Tomcsányi Benedek és Kiss Balázs is, ettől függetlenül jobb teljesítményben bíztam"

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.