Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Torna

A GYAC tornásza Mészáros Krisztofer a közelmúltban két világkupa versenyen is indult. Már a bulgáriai megmérettetésen is közel volt az érmes helyezés, de Horvátországban már ez is összejött.

Világkupa-érem Mészáros Krisztofertől

Mészáros Krisztofer a Győri Atlétikai Club felnőtt válogatott tornásza két szeren is döntőbe tudott kerülni a tornászok világkupa sorozatának bulgáriai állomásán.
Krisztofer talajon es lovon is kiharcolta a döntőbe jutást az erős mezőnyben. Talajon egy kisebb korrigálás miatt a 7.helyen végzett. Lólengésben már pontosabb gyakorlatot mutatott be, ott épphogy lemaradt a dobogóról és egy értékes 4. helyezést szerzett. 

A várnai verseny után Horvátországban, Eszéken következett egy Világkupa viadal. A férfiaknál lólengésen és talajon indult magyar sportoló, ráadásul mindkettőn Mészáros Krisztofer. A GYAC kiválósága már talajon is szép gyakorlatot adott elő, mindössze 33 ezreddel maradt le a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. Lólengésen viszont rátett még egy lapáttal, és 14.066 ponttal harmadik lett, ezzel megszerezve első érmét felnőttként a Világkupán. Nagy Zoltán edző szerint Mészáros jól teljesített, lólengésen ráadásul nehezebb gyakorlatával rukkolt elő, amelyre magas pontszámot is kapott.

"Nagyon jó verseny volt, ez az első érmem Világkupán, nagyon boldog vagyok, és az, hogy ezt lólengésen szereztem, még édesebbé teszi. Lólengésen egy nagyobb gyakorlatot mutattam be, mint a selejtezőben, kockáztattam, de bejött. Talajon szép gyakit csináltam, korrigálnom kellett ugyan az első ugrásnál, 33 ezred kellett volna a dobogóhoz, de majd a következő versenyen jobb lesz" - mondta Mészáros Krisztofer.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.