Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. A nyári hónapokban a biztonságos vérkészlet fenntartása minden évben kiemelt feladatot jelent a nagy meleg, a szabadságok és a nyaralások miatt, ezért a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete, Győr+ Média és a CUTLER FITNESS támogatásával, idén is kampányt szervez, hiszen nyáron is szükség van az életmentő vérre. Az akcióban ezúttal is részt vesznek a győri sportegyesületek, így a GYAC is.

Véradó Vakáció GYAC-os sportolókkal - Jelentkezz Te is!

A kampány lényege, hogy július 5-étől, kezdve minden héten más győri sportegyesület tagjai adnak vért és ösztönzik többek között a Győr+ Rádió reklámspotjain keresztül a sportemberek mellett a civileket arra, hogy menjenek el vért adni ők is. A Magyar utca 8-ban található Vérellátó Szolgálat hétfőtől péntekig reggel 7 és délután fél 4 között tudja fogadni a véradókat.

Az idei kampányhoz Radnóti Ákos, sportért is felelős alpolgármester is csatlakozott, aki fővédnökként felügyeli az ösztönző munkát. Az alpolgármester kiemelte: a cél az, hogy a lehető legtöbben csatlakozzanak az akcióhoz. Radnóti Ákos saját maga is példát mutat, hiszen a képviselőkkel és az alpolgármesterekkel mindig részt vesznek a Városházán tartott véradásokon is.
   
Kun Szilvia a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke elmondta: A 140 éves véradószervező munkáját országszerte 225 munkatárs és 7500 önkéntes segíti, de legnagyobb szükség jelenleg a véradókra van.

Az akcióban, a Győri Cutler SE, a Búvár SE, a Győri Sharks, a Kajak-kenu Szövetség, a GYAC, az ETO SZESE, a Győri Koko Gym MMA SE és legújabb csatlakozóként a Győri ETO Hockey Club is részt vesz. A GYAC-osok augusztus 9-i héten kerülnek sorra, a klub várja a szakosztályok sportolóinak jelentkezését.

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.