Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek | Tenisz

Július 10-11-én rendezték a férfi tenisz Szuperliga elődöntőit, és döntőjét a Nemzeti Edzésközpontban. A Somogyi Elektronic-GYAC megvédte bajnoki címét, hiszen magabiztos fölénnyel győzte le az MTK csapatát.

A Somogyi Elektronic-GYAC a Szuperliga győztese

A fináléban az öt egyesből ötöt nyert a Somogyi Zsolt által irányított csapat, így a párosokat már nem kellett lejátszani.

− A címvédés volt a célunk, a tavaly fiatalként bajnoki címet szerző együttesünk mostanra ért be teljesen, ráadásul hátul, az ötös kockában még erősíteni is tudtunk a néhány éves kihagyást követően visszatérő Bíró Andréval. A döntőig minden győzelem kötelező volt, de egész héten úgy készültünk, úgy időzítettük a csúcsformát, hogy a végén az MTK-val meccselünk a kupáért. Remek mérkőzések voltak a fináléban, és azt kell, hogy mondjam, hogy 25 éve vagyok a tenisz világában, mint versenyző, de olyan színvonalú mérkőzést, mint amilyet Valkusz Máté és Piros Zsombor vívott egymással, én még idehaza nem láttam. Ha ezekből a srácokból nem lesz komoly teniszező, akkor senkiből. Marozsán Fábián és Valkusz Máté kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de mindenki hozta, azt ami kellett a végső győzelemhez, büszke vagyok mindegyik teniszezőnkre. Nálunk játszik a magyar válogatott nagyrésze, huszonéves fiatalok, így, ha ők együtt maradnak a GYAC-ban, akkor sokáig uralhatjuk a hazai mezőnyt. Óriási értéke Győr sportjának ez a gárda. A döntőt Fucsovics Márton is a helyszínen látta, és gratulált a győzelemhez.– nyilatkozta Somogyi Zsolt, aki nemcsak játékos és kapitány, de szponzor is, így a GYAC teniszezői számára ezúttal is ő teremtett kifogástalan körülményeket a felkészüléshez. 

Végeredmény:

Somogyi Elektronic-GYAC - MTK Budapest 5-0

Marozsán Fábián - Nagy Péter: 6-3 6-3
Valkusz Máté - Piros Zsombor: 6-3 6-4
Fajta Péter - Füle Mátyás: 6-3 7-6(5)
Makk Péter - Szintai Dávid: 6-4 6-4
Biró André - Szathmáry Tibor: 6-4 6-3

(huntennis.hu)

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.