Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Eredmények | Tenisz

A Somogyi Elektronic – GYAC Szuperliga győztes teniszcsapatát fogadta Radnóti Ákos a Városházán hétfőn. A sportért is felelős alpolgármester kezdeményezésére minden országos, vagy nemzetközi sikert elért győri sportolót, klubot, csapatot köszöntenek kinevezése óta.

A férfi teniszezők a július 10-11-én rendezett fináléban öt egyesből ötöt megnyerve hódították el az elsőnek járó trófeát. A tenisz Szuperliga elődöntőit és döntőjét július elején rendezték, a győztes Somogyi Elektronic – GYAC csapatának tagjait a különböző nemzetközi versenyek miatt csak hétfőn tudta köszönteni az alpolgármester.

„Jómagam is amatőr szinten teniszezek, ezért a szívemhez igazán közel áll ez az eredmény. Fontos, hogy Győrben népszerűsítsük a teniszt és azt gondolom, hogy az ilyen sikerek mindig felkeltik a győriek és a helyi fiatalok érdeklődését, akik kedvet kaphatnak ehhez a sportághoz. Kiváló létesítményeink vannak, mind szabadtéren, mind teremben is. Szeretném, ha minél jobban kihasználnánk ezeket” –fogalmazott köszöntőjében az alpolgármester.

A város jelentős összegeket áldoz a sportra. Ebben az évben több mint 600 millió forint sporttámogatást kaptak a győri egyesületek, ami a megyei jogú városok összevetésében kiemelkedőnek számít. Somogyi Zsolt nemcsak a teniszcsapat kapitányaként, szponzorként is kivette részét a gárda sikeréből. Címvédőként érkeztek a Szuperliga döntőre, végül ötből öt győzelemmel és a győztesnek járó serleggel távoztak a fővárosból. „Nagyon büszke vagyok a csapatra! Nagyon fiatal csapatunk van, ezért úgy gondolom, hogy nem csak a jelen a miénk, hanem a jövőben is tudjuk szolgáltatni a bajnoki címeket. Kiváló játékosok alkotják az egyesületünket, az országban mindenki minket irigyel a válogatott teniszezőink miatt. Nagy büszkeség ez a városnak és szakosztályunknak is” – mondta Somogyi Zsolt. A csapat a hétfői rövid ünnepség után már a kedden kezdődő Felnőtt Országos Bajnokságra készül.

A csapat tagjai: Bardóczky Kornél, Bíró André, Fajta Péter, Makk Péter, Marozsán Fábián, Rózsa Gábor Rózsa Péter, Somogyi Zsolt, Trapli Szabolcs, Valkusz Máté. Szakosztályvezető: Szombati-Serfőző Eszter.

A Győr + Televízió felvétele és a gyorplusz.hu cikke /fotó: O.Jakócs Péter

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.