Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

Klubhírek

A hazai szövetségek 1964 óta választják meg saját sportágukban az év legjobbjait. Idén 56 szövetség választott, de vannak olyan sportágak, ahol majd csak januárban hozzák nyilvánosságra az eredményt. 2021-ben négy győri sportoló végzett az élen, a GYAC színeiben két győztest avattak: Fehérvári Esztert és Mészáros Krisztofert.

Fehérvári Eszter és Mészáros Krisztofer is az év sportolói között!

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 18. elsőségével, míg a tokiói olimpián ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor és a birkózó Sastin Marianna 11. alkalommal, az asztaliteniszező Póta Georgina és a curlinges Szekeres Ildikó tizedszer, a szintén vitorlázó Érdi Mária, a súlyemelő Nagy Péter és a teniszező Fucsovics Márton egyformán kilencedszer bizonyult a legjobbnak. A tokiói aranyérmesek közül a Győri VSE kajakosa, Kopasz Bálint, valamint Lőrincz Tamás, Milák Kristóf, Szilágyi Áron és Csipes Tamara zárt első helyen a voksoláson.

A győri egyesületek sportolói közül négyen is az élen végeztek: Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett Tokióban, a kajak egyesek 1000 méteres távján, majd szintén 1000 méteren Nádas Bencével a 4. lett K2-ben. Mindezek mellett a világbajnokságról egy ezüst, az Európa-bajnokságról pedig két aranyéremmel térhetett haza. Kopasz Bálintot harmadszor választották az év kajakosának.

A búvárúszók uszonyos úszó szakágában Bukor Ádám lett az elmúlt év legjobbja, ezzel negyedik alkalommal érdemelte ki ezt az elismerést. A Győri Búvár SE versenyzője hatszoros világ- és Európa-bajnok, négyszeres világcsúcstartó. Bukor Ádám az idei, tomszki vb-n arany- és bronzérmet szerzett sportágában, ezzel kvalifikálta magát a jövő évi Világjátékokra.

Az év tornásza Mészáros Krisztofer lett. A Győri Atlétikai Club versenyzője az országos bajnoki címek és világkupaérmes helyezések mellett idén 14. helyen végzett a Kitakjúsúban rendezett torna-világbajnokság egyéni összetett döntőjében. Mészáros sikere azért is különleges, mert vb-fináléban legutóbb Supola Zoltán volt magyar induló 1999-ben.

Az év evezősének a GYAC-os Fehérvári Esztert választották. Eszter a hazai remek eredmények mellett könnyűsúlyú kétpárban a váci Csepel Zsófiával egy hajóban ötödik lett az U23-as világbajnokságon, majd ugyanez az egység szintén az ötödik helyet szerezte meg az U23-as világbajnokságon is.

 

 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.